Αρχική | Εταιρίες | Ξένες Εταιρίες | Apple: «Σταθερή» θα παραμείνει η παραγωγή του iPhone μπροστά στις προκλήσεις του 2022

Apple: «Σταθερή» θα παραμείνει η παραγωγή του iPhone μπροστά στις προκλήσεις του 2022

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Σταθερή πρόκειται να παραμείνει η παραγωγή του iPhone μέσα στο 2022, καθώς η Apple τηρεί μια σχετικά συντηρητική στάση μπροστά στις ολοένα μεγαλύτερες προκλήσεις και απαιτήσεις της χρονιάς για την βιομηχανία των smartphone.

Η εταιρεία ζητά από τους προμηθευτές να συναρμολογήσουν περίπου 220 εκατομμύρια iPhone, σχεδόν όσα και πέρυσι, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg.

Οι προβλέψεις της αγοράς πλησιάζουν έως και τα 240 εκατομμύρια μονάδες, λόγω ενός αναμενόμενου σημαντικού update για το iPhone το φθινόπωρο. Ωστόσο, η βιομηχανία κινητής τηλεφωνίας ξεκίνησε την χρονιά με δυσκολίες και οι εκτιμήσεις για την παραγωγή είναι μειωμένες σε όλους τους τομείς.

Και αυτό γιατί ο χειρότερος πληθωρισμός εδώ και δεκαετίες, ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα απειλούν να επιβαρύνουν τις πωλήσεις το 2022.

Η Strategy Analytics προβλέπει ότι οι συνολικές αποστολές smartphone θα συρρικνωθούν έως και 2% το 2022 και η TrendForce έχει υποβαθμίσει δύο φορές την ετήσια πρόβλεψη παραγωγής τις τελευταίες εβδομάδες. Οι αναλυτές της IDC και της Bloomberg Intelligence προέβλεψαν και οι δύο περίπου 240 εκατομμύρια iPhone για φέτος.

Η Apple δεν αποκαλύπτει τους στόχους παραγωγής της και σταμάτησε να αποκαλύπτει πόσα iPhone πουλάει το 2019.

Ωστόσο, έχει ήδη προειδοποιήσει ότι τα προβλήματα στον εφοδιασμό θα επηρεάσουν τις πωλήσεις κατά 4 έως 8 δισ. δολάρια το τρέχον τρίμηνο, κυρίως επειδή τα lockdown δημιουργούν εμπόδια στις γραμμές παραγωγής στην Κίνα. Άλλωστε, ολόκληρη η βιομηχανία της τεχνολογίας προετοιμάζεται για επιβράδυνση των καταναλωτικών δαπανών καθώς οι αυξανόμενες τιμές των καυσίμων και των υλικών αυξάνουν το κόστος των καθημερινών βασικών ειδών.

Η συνολική αγορά των smartphone ξεκίνησε δύσκολα τη χρονιά, με τις αποστολές να μειώνονται κατά 11% το α’ τρίμηνο, τη χειρότερη πτώση από την έναρξη της πανδημίας πριν από δύο χρόνια.

Η Xiaomi, ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphone στον κόσμο, πίσω από την Apple και τη Samsung, δημοσίευσε την πρώτη τριμηνιαία πτώση των εσόδων της αυτόν τον μήνα.

Η Apple ποντάρει στην ανθεκτική ζήτηση για τις συσκευές της λόγω της συγκριτικά πλουσιότερης πελατειακής της βάσης και του ισχυρού οικοσυστήματος λογισμικού και υπηρεσιών της που τροφοδοτεί τις πωλήσεις υλικού. Επίσης, έχει μειωθεί ο ανταγωνισμός της τώρα που ο σκληρός της αντίπαλος Huawei είναι αποκλεισμένος από τις αγορές, καθώς ο κάποτε Νο. 1 κατασκευαστής τηλεφώνων σε αποστολές, σημείωσε πτώση των εσόδων για έξι συνεχόμενα τρίμηνα.

Επιπλέον, η Apple ελπίζει να προσελκύσει τους καταναλωτές με ένα iPhone που θα ξεχωρίζει περισσότερο από το περσινό μοντέλο. Οι επερχόμενες συσκευές iPhone 14, που αναμένονται το φθινόπωρο, πρόκειται να προσφέρουν νέα μεγέθη οθόνης και περισσότερες δυνατότητες, όπως η ανταλλαγή μηνυμάτων κειμένου μέσω δορυφόρου.

Η εταιρεία μόλις κυκλοφόρησε επίσης μια ενημερωμένη έκδοση του iPhone SE της χαμηλότερης κατηγορίας που περιλαμβάνει 5G.

Αν και τα κινεζικά lockdown πρόκειται να επηρεάσουν σημαντικά την Apple αυτό το τρίμηνο, η εταιρεία αναμένει να διαχειριστεί την αναταραχή, είπε μια πηγή του Bloomberg.

Το Foxconn Technology Group, ο κύριος κατασκευαστής iPhone της Apple, κατάφερε να διατηρήσει τις περισσότερες εγκαταστάσεις σε λειτουργία. Αυτό περιλαμβάνει τα μεγαλύτερα εργοστάσια της στην πόλη Zhengzhou της κεντρικής Κίνας.

Η ζήτηση για smartphone συνήθως υποχωρεί το β’ τρίμηνο, πράγμα που μπορεί να σημαίνει ότι ο αντίκτυπος των περιορισμών δεν θα είναι τόσο σοβαρός. Οι προμηθευτές θα προσπαθήσουν να καλύψουν τυχόν έλλειμμα στην παραγωγή αργότερα μέσα στο έτος, όταν προσλαμβάνουν περισσότερους εργαζομένους για την περίοδο αιχμής, εφόσον η Κίνα ανοίξει πλήρως και αποκαταστήσει τις γραμμές μεταφοράς.

 

Πηγή:insider.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text