Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Δημήτρης Μαλάμος (Πλαστικά Θράκης): Οι μάσκες και η επόμενη μέρα για τον Όμιλο

Δημήτρης Μαλάμος (Πλαστικά Θράκης): Οι μάσκες και η επόμενη μέρα για τον Όμιλο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Η παρατεταμένη αβεβαιότητα και οι κλιμακούμενες πληθωριστικές πιέσεις δημιουργεί θολό τοπίο για τις οικονομικές επιδόσεις της Πλαστικά Θράκης φέτος, όπως παραδέχθηκε η διοίκηση της εισηγμένης κατά τη διάρκεια της χθεσινής ετήσιας τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων.

Αν και αρνήθηκε να προβεί σε οποιαδήποτε εκτίμηση αρκέστηκε να δηλώσει πως οι πωλήσεις θα κινηθούν λίγο χαμηλότερα από τα επίπεδα του 2021 και αυτό στην περίπτωση που κατά το β’ εξάμηνο δεν διατηρηθούν στα σημερινά επίπεδα οι ασφυκτικές πληθωριστικές πιέσεις με κίνδυνο να εκτροχιάσουν τη ζήτηση στην αγορά.

«Αναμφισβήτητα τα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου φέτος θα επηρεαστούν απ’ τα υψηλότερα κόστη. Ωστόσο έχουμε θέσει τις βάσεις ώστε να μπορούμε να είμαστε ευέλικτοι και προσαρμοστικοί στις αλλαγές της αγοράς», επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου κ. Δημήτρης Μαλάμος διαβεβαιώνοντας πως έως σήμερα «καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε την αύξηση του κόστους».

Ερωτηθείς από το newmoney για το εάν παρατηρείται ήδη ανάσχεση της ζήτησης απ’ τους πελάτες του Ομίλου, ο ίδιος απάντησε αρνητικά. μφανίστηκε όμως ανήσυχος για την περίοδο προς το τέλος του έτους. «Μείωση στη ζήτηση δεν έχουμε δει. Ωστόσο βλέπουμε την ανησυχία των πελατών μας κυρίως για την κατάσταση που μπορεί να διαμορφωθεί στην αγορά κατά το β’ εξάμηνο. Αυτή τη στιγμή ο τουρισμός βοηθά σημαντικά, όμως όλοι εκφράζουν την ανησυχία τους για το τι θα ακολουθήσει όταν τελειώσει η φετινή θερινή σαιζόν. Ειδικά μετά τον Οκτώβριο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μαλάμος νωρίτερα εξήγησε στους μετόχους της εισηγμένης ότι πλέον τα κέρδη από τα προϊόντα που συνδέονται με την πανδημία με «αιχμή» τις μάσκες, δεν μπορούν να θεωρούνται πλέον διατηρήσιμα. Ως εκ τούτου η διοίκηση του Ομίλου ρίχνει το βάρος της στην εκτέλεση του στρατηγικού σχεδίου για την ανάπτυξη των προϊόντων που βρίσκονται στον «πυρήνα» της δραστηριότητας της κυρίως μέσω των εξαγωγών.

«Έχουμε ένα δίκτυο που επεκτείνεται σε περισσότερες από 80 χώρες και πάντα προσπαθούμε να αναπτύσσουμε νέες αγορές προκειμένου να έχουμε μία καλή διασπορά», σημείωσε ο κ. Μαλάμος εξηγώντας πως το μεγαλύτερο αποτύπωμα και οι επιδιώξεις του Ομίλου επικεντρώνονται σε Ευρώπη και Αμερική.

Ερωτηθείς συγκεκριμένα για τα Θερμοκήπια Θράκης, όπου έχει σημαντική συμμετοχή ο Όμιλος Πλαστικά Θράκης, επισήμανες πως υπάρχουν προσδοκίες για μεγαλύτερες αποδόσεις έπειτα και από την ολοκλήρωση της μεγάλης επέκτασης των υποδομών της θυγατρικής. «Πλέον έχουμε πάνω από 180 στρέμματα καλλιεργήσιμης έκτασης και επικεντρωνόμαστε στην εκμετάλλευση τους καθώς και στα νέα συσκευασμένα προϊόντα που λανσάραμε στην αγορά», σημείωσε ο κ. Μαλάμος. Τα συγκεκριμένα προϊόντα, όπως είπε, είναι τόσο ιδιωτικής ετικέτας όσο και branded.

Στη χθεσινή ΓΣ, που πραγματοποιήθηκε εξ αποστάσεως, συμμετείχαν 78 εν συνόλω μέτοχοι, εκπροσωπούντες 31.977.948 κοινές, ονομαστικές μετοχές και ισάριθμα δικαιώματα ψήφου, ήτοι ποσοστό 74,19% του μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας. Το σύνολο των θεμάτων της Ημερησίας Διάταξης υπερψηφίστηκαν, συμπεριλαμβανομένης και της πρότασης της διοίκησης για τη διανομή του εναπομένοντος ποσού του μερίσματος (που συνολικά έφθασε τα 11,75 εκατ. ευρώ), και ειδικότερα του ποσού των 7 εκατ. ευρώ (μικτό ποσό), ήτοι ποσού 0,1600312674 ευρώ ανά μετοχή (μικτό ποσό.

Στέλιος Μορφίδης

 

Πηγή:newmoney.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text