Αρχική | Χρηματιστήριο | Χρηματιστήριο Αθηνών | Νέοι μέτοχοι στην εταιρεία πληροφορικής OTS, σχεδιάζει εισαγωγή στο ΧΑ

Νέοι μέτοχοι στην εταιρεία πληροφορικής OTS, σχεδιάζει εισαγωγή στο ΧΑ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Νέοι μέτοχοι στην εταιρεία πληροφορικής OTS, σχεδιάζει εισαγωγή στο ΧΑ

Στα 8,64 εκατ. ευρώ αποτιμήθηκε η εταιρεία πληροφορικής OTS προκειμένου να συμμετάσχει στο μετοχικό της κεφάλαιο ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Forthnet, Πάνος Παπαδόπουλος. Η OTS είναι μία από τις ελληνικές εταιρείες τεχνολογίας που άλλαξαν χέρια ή απέκτησαν νέους μετόχους τον τελευταίο καιρό λόγω των μεγάλων προσδοκιών που έχουν καλλιεργηθεί μέσω των δισεκατομμυρίων ευρώ που θα διοχετευθούν στην αγορά μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης. Η διοίκηση της OTS προωθεί, μάλιστα, την εισαγωγή των μετοχών της στο χρηματιστήριο.

Ο κ. Παπαδόπουλος κατέχει πλέον, μέσω της εταιρείας «PGP Συμβουλευτική» τη θέση του προέδρου της OTS, ενώ στη θέση του αντιπροέδρου βρίσκεται ο κ. Νεκτάριος Κόκκοβας (μέσω της «Grey Rocks Συμβουλευτική»), για πολλά χρόνια ανώτατος διευθυντής πληροφοριακών συστημάτων της Forthnet.

Στο τιμόνι της OTS παραμένει ο κ. Σπύρος Παμπουκίδης ο οποίος, μεταξύ άλλων, ήταν για αρκετά χρόνια αντιπρόεδρος και μέτοχος της εισηγμένης Altec η οποία κατέρρευσε στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας. Ο κ. Παμπουκίδης αποχώρησε οριστικά από την Altec το 2016 όταν οι τράπεζες αποφάσισαν να δώσουν οριστικό τέλος στην πάλαι ποτέ κραταιά εταιρεία.

Πριν την αύξηση κεφαλαίου η οικογένεια Παμπουκίδη είχε το 94% της OTS αλλά πλέον το ποσοστό της έχει μειωθεί. Στα τέλη Νοεμβρίου της περασμένης χρονιάς ιδρύθηκε η Blue Ventures με μοναδικό μέτοχο τον κ. Παμπουκίδη στην οποία πέρασε το 60% της OTS. Αυτή η εταιρεία φαίνεται πως αποτέλεσε αντικείμενο της συμφωνίας με τους νέους επενδυτές της εταιρείας πληροφορικής.

Σύμφωνα με την έκθεση αποτίμησης, η OTS παρουσίασε πέρυσι έσοδα 5,67 εκατ. ευρώ από πωλήσεις υπηρεσιών πληροφορικής ενώ φέτος προβλέπεται πως θα αυξηθούν σε 6,7 εκατ. και το 2023 θα ξεπεράσουν τα οκτώ εκατ. ευρώ. Τα κέρδη προ φόρων της εταιρείας έφτασαν πέρυσι τα 364.000 ευρώ, φέτος θα διπλασιαστούν και το 2023 θα ξεπεράσουν τα 1,37 εκατ. ευρώ.

 

Πηγή:businessdaily.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text