ΑΚΤΩΡ: Πέφτουν οι υπογραφές για το ΒΟΑΚ την επόμενη εβδομάδα
Tην επόμενη εβδομάδα αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να υπογραφεί η σύμβαση για το τμήμα του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος", με ανάδοχο την ΑΚΤΩΡ.
Το έργο είναι προϋπολογισμού 186 εκατ. ευρώ και η ΑΚΤΩΡ είναι η πρώτη εταιρεία που θα μπει στον μεγαλύτερο οδικό άξονα που θα κατασκευαστεί στην Ευρώπη, αυξάνοντας παράλληλα σημαντικά το ανεκτέλεστο των υπογεγραμμένων συμβάσεων της.
Η έκπτωση που έδωσε η εταιρεία ανέρχεται στο 7,10% και το έργο αφορά στη µελέτη και κατασκευή των έργων βελτίωσης του τµήµατος "Νεάπολη - Αγ. Νικόλαος", του ΒΟΑΚ, µε διαπλάτυνση της υφιστάµενης οδού, συνολικού µήκους 14,00 χλµ. και τη µετατροπή του σε αυτοκινητόδροµο. ενώ το συγκεκριµένο τµήµα αποτελεί τη συνέχεια προς τα ανατολικά του τµήµατος Χερσόνησος – Νεάπολη και θα υλοποιηθεί µε βελτίωση της διατοµής και της γεωµετρίας του υφιστάμενου δρόμου και αποτελεί µέρος του συνολικού έργου του ΒΟΑΚ, που αναπτύσσεται σε µήκος περίπου 300 χλµ. και εκτείνεται από τον Κίσσαµο µέχρι τη Σητεία.
Η δημοπράτηση του έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο, ενώ στο έργο, µε δικαίωµα προαίρεσης υπέρ του ∆ηµοσίου ύψους 17 εκατ. ευρώ, περιλαµβάνεται και η βελτίωση διατοµής για την εξυπηρέτηση της κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της κατασκευής του αυτοκινητόδροµου και των συνοδών έργων.
Η ολοκλήρωση του ΒΟΑΚ θα αναβαθμίσει την οδική ασφάλεια με αισθητή μείωση θανατηφόρων ατυχημάτων και σοβαρών τραυματισμών αυξάνοντας σημαντικό το μέσο ετήσιο ρυθμό μείωσης οδικών ατυχημάτων σε περίπου 7% ετησίως, από περίπου 4% την τελευταία δεκαετία. Σκοπός είναι να μπει ένα τέλος στη θλιβερή πρωτιά των θανατηφόρων ατυχημάτων που σημειώνει το νησί.
Παράλληλα αναμένεται να σημειωθεί σημαντική εξοικονόμηση χρόνου του ταξιδιού και σημαντική μείωση της χρονοαπόστασης των μετακινήσεων ενώ θα συμβάλλει στη μείωση του κόστους μεταφοράς των εμπορευμάτων και των προϊόντων στο συνολικό οδικό δίκτυο της Κρήτης. Όσον αφορά την τουριστική ανάπτυξη, ο ΒΟΑΚ θα συμβάλλει στην ανοδική πορεία της ανάπτυξης της Κρήτης.
Επιπλέον, θα ενισχύσει σημαντικά την απασχόληση με τη δημιουργία 90.000 έως 130.000 νέων θέσεων εργασίας σε όλο το φάσμα της οικονομίας κατά τη φάση της κατασκευής και μετά από την ολοκλήρωση του έργου και για χρονικό ορίζοντα έως 30 έτη.
Ελένη Μπότα
Πηγή:capital.gr

- Πράσινο φως του ΣτΕ για το υβριδικό στο Αμάρι της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή
- ΔΕΗ-Στάσσης: Nέο επιχειρηματικό σχέδιο έως το τέλος του χρόνου
- ΚΡΙ-ΚΡΙ Α.Ε.: Ανακοίνωσε τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης
- Στις εισπράξεις οφειλών μεταξύ επιχειρήσεων εισέρχεται η Intrum
- Γ. Αλεξόπουλος: Στόχος των ΕΛΠΕ τα 2GW ΑΠΕ μέχρι το 2030
- Παπουτσάνης: 39% αύξηση του κύκλου εργασιών το Α’ εξάμηνο 2022
- ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Ολοκληρώθηκε η διάθεση των αντληθέντων κεφαλαίων του ομολόγου
- Απόλυτο σύστημα συναλλαγών - Δελτίο της 29/11/2018
- Απόλυτο σύστημα συναλλαγών - Δελτίο της 28/11/2018
- Απόλυτο σύστημα συναλλαγών - Δελτίο της 27/11/2018
- Απόλυτο σύστημα συναλλαγών - Δελτίο της 26/11/2018
- Global uncertainty is rising, and that is a bad omen for growth
- Φοροαπαλλαγές 150 εκατ. ευρώ για τον εξοπλισμό εταιρειών
- Ερχονται δάνεια 1 δισ. με εγγύηση δημοσίου για μικρές εταιρείες
- Μεγάλη κινητικότητα στην αγορά online τζόγου
- Ο νόμος που κατέστρεψε το Χρηματιστήριο: Δημόσιες προτάσεις αγοράς μετοχών
- Lockdown και Τουρκία πιέζουν τις Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες – Μεγάλες ζημιές για Σελόντα και Νηρέα
Σχολιάστε το άρθρο