Αρχική | Οικονομία | Ευρωπαϊκή Οικονομία | Bank of America: Υποβαθμίζει τις ευρωπαϊκές τράπεζες σε underweight

Bank of America: Υποβαθμίζει τις ευρωπαϊκές τράπεζες σε underweight

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Bank of America: Υποβαθμίζει τις ευρωπαϊκές τράπεζες σε underweight

Σε underweight υποβαθμίζει τις ευρωπαϊκές τράπεζες η Bank of America, καθώς βλέπει επιβράδυνση της ανάπτυξης και πτώση των αποδόσεων των ομολόγων. Άλλωστε, ο αμερικανικός επενδυτικός οίκος παραμένει αρνητικός απέναντι  στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εκτιμώντας ότι ο Stoxx 600 εξακολουθεί να εμφανίζει περιθώρια πτώσης 5%.

Όπως εξηγούν οι αναλυτές της BofA, οι προβλέψεις τους για την επιβράδυνση της ανάπτυξης και την πτώση των ονομαστικών αποδόσεων των ομολόγων συνάδουν με υπο-αποδόσεις άνω του 10% για τις τράπεζες και τις μετοχές αξίας έναντι των μετοχών ανάπτυξης έως το 2023.

Bank of America: Υποβαθμίζει τις ευρωπαϊκές τράπεζες σε underweight

Στο πλαίσιο αυτό, ο οίκος υποβαθμίζει τις τράπεζες και τις μετοχές αξίας από marketweight σε underweight. Παράλληλα, η BofA αναβαθμίζει τις μετοχές ποιότητας από marketweight σε overweight.

«Παραμένουμε αρνητικοί για τον Stoxx 600, με τις μακροοικονομικές προβλέψεις μας να δικαιολογούν περιθώρια πτώσης περίπου 5% ως τις 410 μονάδες», σημειώνουν οι αναλυτές.

Οι αγαπημένες αμυντικές επενδυτικές επιλογές  της BofA (overweight) είναι τα τρόφιμα και ποτά και οι ελβετικές μετοχές, ενώ τα κυκλικά underweights του οίκου είναι οι ασφάλειες και οι διαφοροποιημένες χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.

Κορίνα Σαμάρκου

 

Πηγή:moneyreview.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text