Αρχική | Εταιρίες | Ξένες Εταιρίες | Η Safe Bulkers συνεχίζει τις αγορές πλοίων

Η Safe Bulkers συνεχίζει τις αγορές πλοίων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Η Safe Bulkers συνεχίζει τις αγορές πλοίων

Η Safe Bulkers, εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ιδιοκτήτρια πλοίων μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου, με έδρα το Μονακό, συνεχίζει να προσθέτει στον στόλο της πλοία μεγέθους capsize. Η τελευταία αγορά πλοίου μεγέθους capesize με έτος κατασκευής 2012 στην Κίνα είχε αξία 31,75 εκ. δολάρια.

Το σκάφος έχει προγραμματιστεί να παραδοθεί τον Αύγουστο του 2022 μετά την ολοκλήρωση της προγραμματισμένης δεξαμενής και θα μετονομαστεί σε Αγία Σοφία.

Τον περασμένο μήνα, η Safe Bulkers προχώρησε στην αγορά ενός capesize bulker κατασκευής 2012 από την Cara Shipping της Κίνας για 30 εκατομμύρια δολάρια. Εάν αυτή η τελευταία συμφωνία είναι με την Cara, μέρος της Rizhao Steel, τότε το πλοίο είναι το Stella Flora που κατασκευάστηκε από το ναυπηγείο SWS .

Η εξαγορά οδηγεί τον στόλο της Safe Bulkers σε 42 πλοία, εκ των οποίων τα οκτώ είναι capesize.

Ο Λουκάς Μπαρμπάρης, πρόεδρος της Safe Bulkers, σχολίασε: «Με τις συμβάσεις χρονοναύλωσης για τριετή απασχόληση σε δύο από τα πλοία μας μεγέθους Capesize, χρησιμοποιούμε τη ρευστότητά μας για να επεκτείνουμε περαιτέρω το στόλο των πλοίων μας μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου μεγέθους capesize σε οκτώ πλοία, αναμένοντας ότι μια τέτοια εξαγορά θα αυξήσει τα έσοδα και την κερδοφορία μας».

 

 

Πηγή:reporter.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text