Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | Οι πιθανότητες εμφάνισης "σήματος εισόδου" στην αγορά.

Οι πιθανότητες εμφάνισης "σήματος εισόδου" στην αγορά.

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Μετά την, επί πέντε συνεδριάσεις, άνοδο του Γενικού Δείκτη (συνολικά κέρδη αυτών των συνεδριάσεων: +3,72%), ο Γενικός Δείκτης, βρίσκεται εκ νέου, κοντά στον ΚΜΟ-200 ημερών, μέσα σ’ αυτή την κατάσταση ατασικότητας. Πρόκειται για την κατάσταση που, επί τέσσερις περίπου μήνες περιγράφουμε και η οποία, ήδη, μας προκάλεσε μία λανθασμένη πράξη, την πρώτη από την έναρξη της λειτουργίας του συστήματος, από το Φεβρουάριο του 2019.

 

 

Θεωρούμε πολύ πιθανό, σε μία από τις επόμενες συνεδριάσεις, να υπάρχει ανοδική διάσπαση.

Κατά την άποψή μας, εκτός εάν υπάρξει κάποια αιφνίδια σημαντική θετική εξέλιξη στους παράγοντες που προσδιορίζουν την πορεία της αγοράς, οι πιθανότητες να είναι το επόμενο σήμα εισόδου, λανθασμένο, είναι πάρα πολύ υψηλές.

 

Εάν υπάρξει σήμα εισόδου, από την πλευρά μας, είμαστε υποχρεωμένοι να υπακούσουμε, με βάση τον κανόνα που αναφέραμε ότι ισχύει, στις περιπτώσεις αυτές. Δηλαδή, εφόσον κατά την ημέρα της εμφάνισης του σήματος αγοράς, η καμπύλη της διακύμανσης του ΚΜΟ-200 έχει τιμή μικρότερη του 1%, τότε υπακούμε στο σήμα εισόδου (με βάση την παραλλαγή που επιλέγουμε), όμως, τοποθετούμαστε στην αγορά με το 50% του κεφαλαίου μας.

 

Στο παρακάτω διάγραμμα, βλέπουμε ότι, ο δείκτης διακύμανσης του ΚΜΟ-200 (ένας νέος δείκτης που αρχίσαμε να παρακολουθούμε κατά τους τελευταίους μήνες) όντως έχει τιμή κάτω του 1%. Συνεπώς, εάν υπάρξει σήμα εισόδου, θα τοποθετηθούμε με το 50% του κεφαλαίου μας.

 

 

 

Με ποιά παραλλαγή θα εισέλθουμε στην αγορά;

 

Το ζήτημα των αποτυχημένων σημάτων που, σε ορισμένες περιπτώσεις εμφανίζουν τα συστήματα που ακολουθούν την τάση, το έχουμε εξαντλήσει. Γνωρίζουμε ότι, από καιρού σε καιρό, εμφανίζονται αποτυχημένα σήματα και αυτό το αποδεχόμαστε.

 

Στην περίπτωση αυτή, κάποιος θα μπορούσε απλά να μην υπακούσει στο σήμα, αν και αυτό είναι κάτι που έχουμε μεμφθεί στο παρελθόν, αφού η πειθαρχία είναι βασικός παράγοντας για την επιτυχία κάποιου που ακολουθεί ένα σύστημα.

Αναγνωρίζουμε όμως ότι, η κατάσταση που έχει εμφανιστεί στην πορεία του Γενικού Δείκτη του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, κατά τους τελευταίους μήνες, είναι σπανιότατη και, με βάση τα στοιχεία που έχουμε συλλέξει, είναι μοναδική (όπως θα δείξουμε σε άρθρο αυτών των ημερών, για τους τρεις αμερικανικούς δείκτες, παρόμοια κατάσταση “ατασικότητας”, δεν εμφανίστηκε στους Dow Jones, S&P ή και Nasdaq, στα τελευταία 51 χρόνια).

 

Εμείς, ως φορείς του απόλυτου συστήματος, είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε το σήμα που θα προκύψει (αν τελικά προκύψει), επειδή έτσι πρέπει να κάνουμε και επειδή, τα στατιστικά της απόδοσης του συστήματος, θα πρέπει να είναι σωστά, αφού το ακολουθούν για πάντα.

 

Αν θέλαμε να καθυστερήσουμε τυχόν είσοδό μας, θα μπορούσαμε να ακολουθήσουμε την την παραλλαγή του “Εξομαλυντή 5 ημερών”, δηλαδή α) ανοδική διάσπαση ΚΜΟ-200, β) ανοδική κλίση της καμπύλης του ΚΜΟ-200 και γ) σημερινή τιμή του ΚΜΟ-200 μεγαλύτερη της τιμής που είχε πριν 5 συνεδριάσεις. Μία τέτοια επιλογή, ίσως καθυστερούσε την είσοδο, ώστε τελικά, μέσα στην υπάρχουσα μεταβλητικότητα, αυτή να μη συνέβαινε ποτέ.

 

Όμως, θέλουμε να παραμείνουμε συνεπείς στη μέθοδο που ακολουθούμε μέχρι σήμερα και, θα παραμείνουμε στην παραλλαγή που πάντα χρησιμοποιούμε, δηλαδή την ΚΜΟ200-ΥΧ20 (ανοδική διάσπαση ΚΜΟ-200 και ταυτόχρονη εμφάνιση Υψηλού Κλεισίματος 20 ημερών).

 

Στην περίπτωση που τελικά υπάρξει σήμα εισόδου, θα τοποθετηθούμε σε μετοχές με μικρή διακύμανση, ή μειωμένους κινδύνους περαιτέρω υποχώρησης. Έτσι, θα επιλέξουμε: α) ΟΤΕ, β) TITC, γ) ΟΠΑΠ και δ) ΦΡΛΚ (ο λόγος της προτίμησης στην ΦΡΛΚ, είναι ότι βρίσκεται κοντά στα χαμηλά επίπεδα 6 ετών). Οι αγορές, αν γίνουν, θα γίνουν σε τιμές κλεισίματος.

 

Αντιλαμβανόμαστε ότι, το να αναφερόμαστε σε αστοχίες του συστήματος, κατά πολλούς, δεν είναι τόσο “διπλωματικό”, για τους φορείς που το ανέπτυξαν και το εκπροσωπούν.

Όμως, από την πλευρά μας, κρίνουμε διαφορετικά. Έχουμε δεσμευτεί ότι σας αντιμετωπίζουμε με ειλικρίνεια, χωρίς “ωραιοποιήσεις”. Γνωρίζουμε ότι τα συστήματα συναλλαγών έχουν και “αποτυχημένα σημεία”, έτσι γίνεται πάντα στις αγορές. Δε μπορούμε να τα αποκρύβουμε. Άλλωστε, ποτέ δεν ανήκαμε σ’ αυτούς που, ό,τι και αν συμβεί, έχουν ή είχαν δίκιο. Όταν κάτι δεν εξελίσσεται καλά, το επισημαίνουμε, προσπαθούμε να καταλάβουμε γιατί συμβαίνει και προσπαθούμε να προστατεύσουμε τους αναγνώστες μας και όσους ακολουθούν κάτι που υποστηρίζουμε.

 

Καλή σας μέρα.

 

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text