Αρχική | Οικονομία | Ευρωπαϊκή Οικονομία | Ανοδικό ξέσπασμα μετά την ανακοίνωση του εμπάργκο

Ανοδικό ξέσπασμα μετά την ανακοίνωση του εμπάργκο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ανοδικό ξέσπασμα μετά την ανακοίνωση του εμπάργκο

Εκτινάχθηκαν οι τιμές του πετρελαίου μετά την απόφαση της Ε.Ε. για εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο με μείωση των εισαγωγών κατά 90% μέχρι το τέλος του έτους.

Από το νωρίς το πρωί το Brent κινείται ανοδικά, με την τιμή του να κινείται τώρα γύρω στα 123,3 δολάρια το βαρέλι (+1,35%). Το αμερικανικό αργό βρίσκεται περίπου στα 118,6 δολάρια με άνοδο 3,07%. Σύμφωνα με στοιχεία του, το αμερικανικό αργό σκαρφάλωσε μέσα στο πρωινό έως και στα 119,42 δολάρια, σε υψηλό δώδεκα εβδομάδων.

Το εμπάργκο

«Συμφωνία για την απαγόρευση εξαγωγής ρωσικού πετρελαίου στην ΕΕ. Καλύπτει αμέσως πάνω από τα δύο τρίτα των (σ.σ. ευρωπαϊκών) εισαγωγών πετρελαίου από τη Ρωσία, κόβοντας μια τεράστια πηγή χρηματοδότησης για την πολεμική της μηχανή. Μέγιστη πίεση στη Ρωσία να τερματίσει τον πόλεμο» ανέφερε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ μέσω Twitter σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες.

Σε περίπτωση «ξαφνικών διακοπών» στον εφοδιασμό, θα υιοθετηθούν «έκτακτα μέτρα» προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή ροή.

Το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο είναι μέρος του έκτου πακέτου κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας, το οποίο κατά τον Μισέλ περιλαμβάνει και άλλα σκληρά μέτρα, όπως την αφαίρεση της μεγαλύτερης ρωσικής τράπεζας, της Sberbank από το Swift, την απαγόρευση τριών ακόμη κρατικών ραδιοτηλεοπτικών σταθμών και την επιβολή κυρώσεων σε πρόσωπα που ευθύνονται για εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία.

 

Πηγή:moneyreview.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text