Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | Χαμηλός τζίρος και πτώση, στην αγορά που παραμένει ατασική

Χαμηλός τζίρος και πτώση, στην αγορά που παραμένει ατασική

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Η απουσία των άγγλων traders που σήμερα, πήραν τα σημαιάκια τους και κατέβηκαν στους δρόμους (και στις pub) του Λονδίνου για να γιορτάσουν το πλατινένιο Ιωβηλαίο έτος της βασίλισσάς τους, προκάλεσε τον χαμηλό τζίρο της χρηματιστηριακής αγοράς της Αθήνας.

 

Η οποία αγορά, σήμερα ήταν διστακτική και μόνο μία φορά επιχείρησε να βρεθεί πάνω από τις 900 μονάδες.

 

Η αγορά παραμένει εξαιρετικά ατασική. Το πρόβλημα που είχαμε εντοπίσει από τον περασμένο Σεπτέμβριο και το οποίο τόσο πολύ ταλαιπώρησε το “απόλυτο σύστημα”, αρχίζει πια να εκνευρίζει τους πάντες στην αγορά. Δείτε τα παρακάτω διαγράμματα (στις επόμενες μέρες, θα περιορίσουμε τη δημοσίευσή τους και, απλά θα τα επαναφέρουμε από καιρού σε καιρό).

 

Πάντως, για να “φύγει”, ίσως μια για πάντα, το πρόβλημα της ατασικότητας της αγοράς, θα πρέπει ο ΓΔ να κινηθεί ανοδικά προς τα πάνω. Αν κινηθεί πτωτικά, ο ΚΜΟ-200 θα “γυρίσει” προς τα κάτω, αλλά αυτό το “κόλλημα” στις 900 μονάδες, θα το ξαναβρούμε μπροστά μας, στο μέλλον, όταν ο ΓΔ θα επιχειρεί να ανέβει. Σε κάθε περίπτωση, είναι ανάγκη, ο ΓΔ να αρχίσει να διακυμαίνεται.

 

Από τα ενδιαφέροντα στοιχεία της ημέρας, ήταν η Γενική Συνέλευση της Μυτιληναίος. Ο κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος, διαβεβαίωσε ότι, τα κέρδη για τη χρήση του 2022, θα ξεπεράσουν τα € 260 εκατομμύρια. Στο στοιχείο αυτό, θα αναφερθούμε σε άρθρο μας στο ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ.

Παράλληλα, ανέφερε ότι, οι τιμές των μετάλλων, θα παραμείνουν υψηλές, ακόμη και αφού τελειώσει η παρούσα φάση. Όμως, το μέταλλο το οποίο, αλλάζει εντελώς επίπεδο, σε σχέση με το παρελθόν, είναι το αλουμίνιο.

Τέλος, αναφέρθηκε, με την ίδια απαράδεκτη γενικότητα που ακολουθούν όλες οι εταιρίες στο πρόγραμμα εγκατάστασης μονάδων ΑΠΕ που έχει η εταιρία και το οποίο, αυτή τη φορά παρουσιάστηκε στα 8 GW, σε πέντε ηπείρους. Βέβαια, αν ψάξει κάποιος στο τί λειτουργεί σήμερα, ή έστω στο τί έχει αδειοδοτηθεί, θα διαπιστώσει ότι τα νούμερα είναι πολύ μικρότερα. Είναι ένα θέμα με το οποίο θα ασχοληθούμε την ερχόμενη εβδομάδα.

Σε κάθε περίπτωση, όπως και όλες οι εταιρίες του κλάδου, έτσι και η ΜΥΤΙΛ, αποδίδονται σε έναν αγώνα δρόμου, δηλώσεων, εντυπώσεων και σχεδιασμού, όμως στο τέλος, κάτι θα κατασκευάσουν.

 

Στις ΗΠΑ, ανακοινώθηκαν σήμερα κάποιοι ενδιαφέροντες δείκτες σχετικά με την απασχόληση. Ενώ ο δείκτης “νέων επιδομάτων ανεργίας” κινήθηκε στα αναμενόμενα επίπεδα (εδώ), υπήρξε πρόβλημα στον (πιο σοβαρό) δείκτη U.S. ADP Nonfarm Employment Change (μετά την εξέλιξη των θέσεων εργασίας πέραν του πρωτογενούς τομέα) (εδώ), όπου η ανακοίνωση δείχνει ότι το καθεστώς πλήρους απασχόλησης που απολαμβάνουν, εδώ και μήνες, στις ΗΠΑ, ίσως αρχίζει να κλιδωνίζεται. Αύριο, θα ακολουθήσει μία νέα σειρά ανακοινώσεων για την απασχόληση και, υπάρχουν οι ανησυχίες ότι, αν δεν είναι θετικές, μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στη χρηματιστηριακή αγορά των ΗΠΑ και κατα συνέπεια και στις υπόλοιπες.

 

Ο ΓΔ απομακρύνθηκε σήμερα από το σημείο παραγωγής “σήματος εισόδου” στο απόλυτο σύστημα, το οποίο, όπως έχουμε αναφέρει, αν υπάρξει, έχει πολλές πιθανότητες να είναι αποτυχημένο.

 

Κρίσιμο διάστημα για τις αγορές (και της ελληνικής συμπεριλαμβανομένης) θα είναι αυτό από την 7/6 έως την 15/6/2022, αφού σ’ αυτό το διάστημα θα έχουμε ανακοίνωση ελληνικού ΑΕΠ, πληθωρισμού, βιομηχανικής παραγωγής, αμερικανικού πληθωρισμού (10/6) και αποφάσεων για τα αμερικανικά επιτόκια (15/6/2022). Οι προβλέψεις, δεν είναι θετικές για τις αγορές, όμως, μένει να το δούμε κιόλας.

 

Για την καλύτερη ενημέρωση σας, σχετικά με την εξέλιξη της κίνησης τους Γενικού Δείκτη σε σχέση με τον ΚΜΟ 200, θα εμφανίζονται στο καθημερινό σχόλιο τα παρακάτω δύο διαγράμματα, μέχρις ότου, "ξεκαθαρίσει" η τάση του ΚΜΟ 2022.

Στο παρακάτω διάγραμμα, εμφανίζεται ο Γενικός Δείκτης (μπλέ χρώμα) η καμπύλη του ΚΜΟ 200 (κόκκινο χρώμα), όπως αυτή κινείται στους 4 τελευταίους μήνες. Είναι η γνωστή περίπτωση της “ατασικής” αγοράς, που τόσο μας “ταλαιπώρησε” στην τελευταία επενδυτική πράξη.

Στο δεύτερο διάγραμμα, εμφανίζεται η καμπύλη που σχηματίζει η διακύμανση 30 ημερών της καμπύλης του ΚΜΟ-200, για την οποία επίσης συζητήσαμε στο προηγούμενο τεύχος. Βλέπουμε το πρόβλημα που έχει σχηματιστεί, καθώς η διακύμανση του ΚΜΟ-200 είναι σταθερά μικρότερη του 1,0%.

 

 

Καλό σας βράδυ!

 

 

 

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text