Αρχική | Χαρτοφυλάκια | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | Σήμα εισόδου από το "απόλυτο σύστημα" - Είσοδος με το 50% του κεφαλαίου

Σήμα εισόδου από το "απόλυτο σύστημα" - Είσοδος με το 50% του κεφαλαίου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Το “απόλυτο σύστημα συναλλαγών”, σήμερα έδωσε νέο “σήμα εισόδου” στην αγορά, έστω και οριακά (το “όριο εισόδου” ήταν στις 899,97 μονάδες και ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 900,28).

Στο προηγούμενο δίμηνο, αναφερθήκαμε επί μακρόν, στα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η σημερινή -πολύμηνη- ατασική φάση της αγοράς, στα τασικά συστήματα συναλλαγών.

 

Στα 34,5 χρόνια λειτουργίας του Γενικού Δείκτη, δεν έχει ποτέ εμφανιστεί το φαινόμενο της τόσο χαμηλής διακύμανσης της καμπύλης του Κινητού Μέσου Όρου 200 ημερών (από τα μέσα Ιανουαρίου, οι τιμές του ΚΜΟ-200 κινούνται από τις 897,5 έως τις 901 μονάδες, δηλαδή περίπου 0,30%, σε σχέση με την τιμή της) για διάστημα που, ήδη πλησιάζει στους 5 μήνες. Από δε την έρευνά μας σε αρκετούς μεγάλους διεθνείς χρηματιστηριακούς δείκτες, δεν βρέθηκε να έχει συμβεί κάτι παρόμοιο, ούτε σ’ αυτούς.

 

Παρά την εκτίμησή μας, την οποία εκφράσαμε κατ’ επανάληψη, ότι δηλαδή, το σημερινό σήμα, έχει πολλές πιθανότητες να αποβεί αποτυχημένο, είμαστε υποχρεωμένοι να υπακούσουμε στο σύστημα, έστω και στα χαμηλά όρια του 50% - δηλαδή, θα πραγματοποιήσουμε πράξεις με το 50% του κεφαλαίου μας.

Αυτό το κάνουμε, επειδή κάποιος που ακολουθεί το σύστημα, πρέπει να είναι πειθαρχημένος. Παράλληλα, το σύστημα θα πρέπει να αξιολογείται και η αποτελεσματικότητά του να βαθμολογείται, όχι με βάση τις υποκειμενικές αντιλήψεις, αλλά με βάση τη λειτουργία του, όπως προκύπτει από τις εκάστοτε συνθήκες της αγοράς και τις τιμές των δεικτών.

 

Όπως είχαμε ανακοινώσει στο σχόλιό μας της 31/5/2022 (εδώ), εάν εμφανίζονταν σήμα εισόδου στην αγορά, θα αγοράζαμε, με το 50% του κεφαλαίου μας, ισόποσα, τις μετοχές: ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΦΡΛΚ και ΤΙΤC. Η επιλογή των μετοχών αυτών, έγινε επειδή εκτιμούμε ότι εμφανίζουν μικρότερες διακυμάνσεις, έχουν καλή πορεία κατά το τρέχον έτος, ενώ θα διανείμουν μέρισμα (αρκετά ικανοποιητικό) εντός των επομένων λίγων εβδομάδων. Δείτε παρακάτω:


Μετοχή Καθαρό Μέρισμα (€) Ημ/νία Αποκοπής Ημ/νία Καταβολής

ΟΠΑΠ 0,475 18/7/2022 8/8/2022

ΟΤΕ 0,5301 1/7/2022 7/7/2022

ΦΡΛΚ 0,1045 30/6/2022 6/7/2022

TITC 0,5 - -

Σημειώσεις: 1) Η διοίκηση του ΟΠΑΠ σκοπεύει να προτείνει την διανομή € 0,9 ως επιστροφή κεφαλαίου με ημερομηνία αποκοπής 29/7/2022. 2) Στην περίπτωση της Titan Cement International, τα € 0,5 αφορούν σε επιστροφή κεφαλαίου. Όπως επισημαίνει η διοίκηση, σε σχετική ανακοίνωση, η επιστροφή θα διανεμηθεί στους μετόχους μελλοντικά σε μια ή περισσότερες δόσεις, χωρίς χρονικούς περιορισμούς, (εδώ).

 

Όπως πολλές φορές έχουμε διατυπώσει, διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας για τις εξελίξεις στο επόμενο διάστημα. Εκτιμούμε ότι, οι πιθανότητες πτώσης των τιμών, είναι υψηλότερες από τις πιθανότητες ανόδου τους.

 

Βέβαια, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι, η ελληνική αγορά, έδειξε μία αξιοσημείωτη αντοχή κατά τις τελευταίες εβδομάδες, κάτι που άλλωστε, έχουμε επισημάνει. Το ίδιο συμβαίνει και με άλλες “νοτιο-ευρωπαϊκές” αγορές. Είναι ένα θέμα με το οποίο ασχολούμαστε στο προσεχές τεύχος μας.

 

Τελικά, ουδείς γνωρίζει πώς θα κινηθεί μια αγορά. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που, τελικά, τα συστήματα συναλλαγών, παρά τα όποια -μικρά- λάθη τους, επειδή λειτουργούν “ψυχρά” και οδηγούν σε πράξεις που μερικές φορές φαίνονται “παράλογες”, τελικά καταλήγουν να υπερνικούν το συναίσθημα και να οδηγούν σε εξαιρετικά ανώτερες αποδόσεις.

 

Οψόμεθα…

 

Καλό σας απόγευμα. 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text