Αρχική | Διάφορα | Τεύχη 2018-2023 (Νο 199 έως Νο 253) | Χ&Α - 241 | IDEAL HOLDINGS: Δύο νέες εξαγορές εξετάζει η Ideal για το 2022

IDEAL HOLDINGS: Δύο νέες εξαγορές εξετάζει η Ideal για το 2022

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
IDEAL HOLDINGS: Δύο νέες εξαγορές εξετάζει η Ideal για το 2022

 

 

 

 

 

 

 

 

IDEAL HOLDINGS

Δύο νέες εξαγορές εξετάζει η Ideal για το 2022

Σε άλλες δύο εξαγορές στοχεύει ο Όμιλος Ideal, μέχρι το τέλος του 2022, μετά τις εξαγορές των Coleus και Netbull, στις αρχές του 2022.

Από το 2021, ο Όμιλος Ideal, έχει ξεκινήσει να διευρύνει το πεδίο της δραστηριότητας του, εισάγοντας στο χαρτοφυλάκιο του, εταιρίες που δραστηριοποιούνται σε έναν τελείως διαφορετικό κλάδο από αυτόν που μέχρι πρότινος λειτουργούσε η εταιρία. Να επισημάνουμε ότι, μέχρι πρότινος, η κύρια δραστηριότητα του Ομίλου, ήταν η διανομή λευκών οικιακών συσκευών, προϊόντων πληροφορικής, η παραγωγή λογισμικού και η παροχή υπηρεσιών εμπιστοσύνης και λύσεων κυβερνοασφάλειας.

Κατά το 2021, η Ideal, ενσωμάτωσε πλήρως τις εταιρίες Astir Vitogiannis και Three Cents, της Virtus South European Fund (VSEF). Με αυτές τις εταιρίες, ο Όμιλος εισέρχεται στον κλάδο συσκευασίας καταναλωτικών αγαθών και της εμπορίας προώθησης αεριούχων αναψυκτικών (premium mixers & tonics).

Εντός του 2022 ο Όμιλος συνέχισε να επεκτείνεται, καθώς προχώρησε στην εξαγορά της Coleus (προμήθεια μεταλλικών πωμάτων σε ζυθοποιιες) και της Netbull (εταιρία κυβερνοασφάλειας).

Οι δύο αυτές εξαγορές, αποτελούν στρατηγικές κινήσεις για την εταιρία καθώς με την πρώτη (Coleus), η Ideal επεκτείνεται στην αγορά της Νότιας Αφρικής, μέσω της εταιρίας, που έχει μονοπωλιακή θέση στη αγορά αυτή (εδώ) και με την δεύτερη (Netbull) ενισχύει την θέση της, στον τομέα της κυβερνοασφάλειας.

Φαίνεται ότι όλες αυτές, οι κινήσεις της εταιρίας, αποτιμήθηκαν θετικά από τους θεσμικούς επενδυτές, καθώς την 31/3/2022, 24 Αμοιβαία Κεφάλαια διέθεταν την μετοχή στα χαρτοφυλάκια τους, από 25 την 31/12/2021 και 1 την 31/12/2020. Κατ΄επέκταση, η μετοχή “ξεκόλλησε” από τα επίπεδα κάτω του €1 και πλέον κινείται γύρω από τα € 3,5.  Βέβαια, εκτιμούμε ότι, αυτές οι κινήσεις των θεσμικών επενδυτών, είναι και αποτέλεσμα των “δημοσίων σχέσεων” της νέας διοίκησης της εταιρίας, μέλη της οποίας υπήρξαν δραστήρια στελέχη του χρηματιστηριακού χώρου.

Είναι σαφές ότι, η προσθήκη των νέων εταιριών θα προσθέσει θετικά στα συνολικά αποτελέσματα του Ομίλου, όμως παραμένουμε επιφυλακτικοί. Τόσον επειδή η συγκεκριμένη εταιρία έχει, επί δεκαετίες “ταλαιπωρηθεί” από “επιχειρηματικά πειράματα”, όσο και λόγω της ανομοιογένειας των δραστηριοτήτων, αλλά και του χρηματιστηριακού παρελθόντος της νέας διοίκησης. Ωστόσο θα περιμένουμε να δούμε πιο αναλυτικές πληροφορίες στα ελεγμένα -και όχι τα proforma- αποτελέσματα του Ομίλου, στο α΄ εξάμηνο του 2022, αλλά και στη γενικότερη συμπεριφορά της εταιρίας και της μετοχής.

Δείτε το δελτίο τύπου του α΄ τριμήνου 2022, εδώ. Σας ενημερώνουμε ότι τα στοιχεία είναι “pro forma” (δηλαδή ανεπίσημα που συντάσσονται απλά για την πληροφόρηση όσων τις διαβάζουν).

Επιστροφή στα περιεχόμενα, εδώ


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text