Αρχική | Διάφορα | Τεύχη 2018-2023 (Νο 199 έως Νο 253) | Χ&Α - 241 | ΔΕΗ - NOVA - WIND: Η United Group εισέρχεται δυναμικά στην αγορά της Ελλάδας

ΔΕΗ - NOVA - WIND: Η United Group εισέρχεται δυναμικά στην αγορά της Ελλάδας

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΔΕΗ - NOVA - WIND: Η United Group εισέρχεται δυναμικά στην αγορά της Ελλάδας

 

 

 

 

 

 

 

ΔΕΗ - NOVA - WIND

Η United Group εισέρχεται δυναμικά στην αγορά της Ελλάδας

Την είσοδο της, στην τηλεπικοινωνία σκοπεύει να κάνει η ΔΕΗ, σε συνεργασία με τις NOVA-WIND, μέσω της τοποθέτησης οπτικών ινών. Πρόκειται για μια επένδυση ύψους, € 800 εκατομμυρίων, τα οποία θα χρηματοδοτηθούν εν μέρη από ομολογιακή χρηματοδότηση (€ 530 εκατ.) και εν μέρη από Ίδια Κεφάλαια (€ 270 εκατ.). Δείτε εδώ.

Το σχήμα NOVA - WIND, δημιουργήθηκε από την στρατηγική κίνηση της United Group, στην ελληνική αγορά, αποκτώντας αρχικά την NOVA - πρώην Forthnet- και στις αρχές του Ιανουαρίου 2022, ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση των μετοχών της WIND. Οι δύο εταιρίες, λειτουργούν μαζί κάτω από μια κοινή διοικητική ομάδα. Από κοινού, Nova και Wind, έχουν ισχυρό αποτύπωμα στην ελληνική αγορά, με περίπου 5 εκατομμύρια συνδρομητές και πανελλαδικό δίκτυο που υπερβαίνει τα 200 καταστήματα.

Η United Group, δραστηριοποιείται στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και παρέχει υπηρεσίες, συνδρομητικής τηλεόρασης, κινητής/σταθερής τηλεφωνίας και internet. Έχει παρουσία στην Σερβία, Σλοβενία, Κροατία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο, Βουλγαρία, Βόρεια Μακεδονία, και Ελλάδα.

Σύμφωνα με την τελευταία παρουσίαση της εταιρίας, το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της, προκύπτει από την Ελλάδα ( περίπου 32,5%), την Βουλγαρία (22,53%) και τις Κροατία και Σλοβενία (αθροιστικά 20%). Τα έσοδα του α΄τριμήνου 2022, παρουσίασαν αύξηση 40% σε σχέση με το α΄τρίμηνο του 2021 και για το σύνολο του 2021, η εταιρία διαμόρφωσε έσοδα € 1,9 εκατομμύρια από €1,2 εκατ. το 2020. Δείτε αναλυτικές πληροφορίες για την εξέλιξη των εσόδων, στην σελ. 11 της παρουσίασης, εδώ.

Η Ελλάδα, είναι μια σημαντική και ταυτόχρονα ελκυστική αγορά για τη United Group. Από το 2020, η United Group έχει ήδη επενδύσει € 1,4 δισεκατομμύρια στην Ελλάδα και θα επενδύσει επιπλέον € 1,3 δισεκατομμύρια τα επόμενα πέντε χρόνια, εστιάζοντας σε τομείς προτεραιότητας, όπως το δίκτυο οπτικών ινών, η τεχνολογία 5G και η συνδρομητική τηλεόραση. (εδώ)

Επιστροφή στα περιεχόμενα, εδώ

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text