Αρχική | Διάφορα | Τεύχη 2018-2023 (Νο 199 έως Νο 253) | Χ&Α - 241 | ΓΡ. ΣΑΡΑΝΤΗ: Προσπαθεί να βρει λύσεις στα υψηλά κόστη

ΓΡ. ΣΑΡΑΝΤΗ: Προσπαθεί να βρει λύσεις στα υψηλά κόστη

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΓΡ.  ΣΑΡΑΝΤΗ:  Προσπαθεί να βρει λύσεις στα υψηλά κόστη

 

 

 

 

 

ΓΡ.  ΣΑΡΑΝΤΗΣ

Προσπαθεί να βρει λύσεις στα υψηλά κόστη

Σε συνέντευξη του, ο οικονομικός διευθυντής του Ομίλου, κ. Κώστας Ροζακέας, ανέφερε ότι η εταιρία, θα ξεκινήσει την κατασκευή φωτοβολταϊκών (επένδυση ύψους € 450 χιλιάδων), προκειμένου να περιορίσει το αυξημένο λειτουργικό κόστος, επιχειρώντας ταυτόχρονα να μετριάσει τις ανατιμήσεις στα προϊόντα του Ομίλου. Όσον αφορά, τις επενδυτικές κινήσεις στο εξωτερικό, ο κ. Ροζακέας, επισήμανε ότι προτεραιότητα του Ομίλου, προς το παρόν είναι να ολοκληρωθεί η απόκτηση της Stella Pack και στην συνέχεια θα ακολουθήσουν και άλλες κινήσεις προς το εξωτερικό. Διαβάστε περισσότερα, εδώ.

Η διαρκής διεύρυνση της γκάμας των προϊόντων σε συνδυασμό με την γεωγραφική επέκταση και η συνεχής βελτίωση του κόστους, μέσω επενδύσεων, αποτελεί την φιλοσοφία λειτουργίας του Ομίλου, από το ξεκίνημα του, μέχρι και σήμερα. Γεγονός, που διατυπώνεται στις πωλήσεις, στην καθαρή κερδοφορία και στην διάρθρωση του κόστους της εταιρίας,  καθ΄ όλη την διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας.

Βασιζόμενοι στο παρελθόν και στην εξέλιξη της, είμαστε θετικοί για την εταιρία, παρά τις δυσκολίες, που διαμορφώνονται στο τρέχον περιβάλλον.

Χρηματιστηριακά, όπως έχουμε εκφράσει ξανά στο παρελθόν, η κίνηση της μετοχής όταν είναι ανοδική η αγορά, δεν διαμορφώνει ιδιαίτερες διακυμάνσεις. Συγκεκριμένα, από τον Φεβρουάριο του 2021 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2022, η μετοχή κινούνταν στο εύρος από € 8 έως € 9. Καθώς ξεκίνησε ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας -η εταιρία δραστηριοποιείται στις χώρες αυτές- η μετοχή υποχώρησε σημαντικά και πλέον κινείται, λίγο πάνω από τα €7. Συγκεκριμένα, από την αρχή του έτους, η μετοχή σημειώνει απώλειες 19,3%. Όμως, το ότι η συμπεριφορά της μετοχής είναι συχνά “αντισυμβατική” , είναι γνωστό. Κινείται με μικρές διακυμάνσεις και από καιρού σε καιρό, πραγματοποιεί κάποιες έντονες ανοδικές κινήσεις. Στην περίοδο αυτή, “πλήττεται” όπως πλήττονται και άλλες εμπορικές εταιρίες.

Σύμφωνα, με τα χαρτοφυλάκια των Αμοιβαίων Κεφαλαίων, την 31/3/2022, 33 χαρτοφυλάκια περιέχουν την μετοχή από 29 την 31/12/2021 και 37 την 31/12/2020.

Επιστροφή στα περιεχόμενα, εδώ



Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text