Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ βρίσκεται και σήμερα (Τετ, 8/6/2022) σε φάση αναμονής λίγο κάτω των 900 μονάδων

Ο ΓΔ βρίσκεται και σήμερα (Τετ, 8/6/2022) σε φάση αναμονής λίγο κάτω των 900 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Αναμονή επικρατεί στην μέχρι τούδε (.4.10 μμ) σημερινή συνεδρίαση με τον ΓΔ να καταγράφει σχεδόν μηδενική μεταβολή -0,01% (στις 891 μονάδες)με μικρό τζίρο (55 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με ανάλογη συμπεριφορά στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Στο γράφημα βλέπουμε τον ΓΔ να κυμαίνεται επί σχεδόν 2 εβδομάδες εντός του στενού οριζόντιου καναλιού των 890-900 μονάδων του οποίου η διάσπαση πιθανόν να καθορίσει την μεσοβραχυχρόνια πορεία της αγοράς κατά την κατεύθυνση της διάσπασης.

Εμείς θα δράσουμε ως εξής στις δύο εκβάσεις :

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει σήμερα κάτω των 890 μονάδων εμείς δεν θα κάνουμε τίποτα αλλά θα περιμένουμε περαιτέρω σημάδια αδυναμίας για να προχωρήσουμε σε πωλήσεις. Αντίθετα, εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 900 μονάδες (λίγο δύσκολο για σήμερα) το ΤΧ θα αυξήσει την μετοχική του έκθεση από 70% σε 85%.

Μετοχές

Οι πτωτικές μετοχές αυτή τη στιγμή είναι λίγο περισσότερες των ανοδικών ενώ 5 μετοχές, οι ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΤΕΝΕΡΓ, ΙΝΤΚΑ, ΑΤΤΙΚΑ και ΕΥΔΑΠ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +5% σε σύγκριση με δύο μετοχές, τις ΕΤΕ και ΕΧΑΕ, που σημειώνουν μεγάλες πτώσεις λίγο περισσότερο του -3% (η ΕΧΑΕ έκοψε σήμερα μέρισμα μεγέθους περίπου 4%).

Η μετοχή της ημέρας : είναι οι δυο συγγενείς ΓΕΚΤΕΡΝΑ και ΤΕΝΕΡΓ με ανόδους +5% και +3% αντιστοίχως και με μεγάλους όγκους λόγω θετικών ειδήσεων (διανομή κεφαλαίου, νέα έργα, μεγάλο ανεκτέλεστο κλπ).

Σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση στροφέα και αγκιστριού δίνουν αντίστοιχα οι ΓΕΚΤΕΡΝΑ και ΤΕΝΕΡΓΑ.

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι,. ΟΤΕ με στροφέα τα 18,4 ευρώ, ΙΝΤΕΚ 3,83, ΟΛΥΜΠ 1,81 και ΕΕΕ με στροφέα τα 21,3 ευρώ.

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνουν σήμερα οι ΓΕΚΤ και ΤΕΝΕΡΓ καθώς και η ΜΟΗ ενώ νέα χαμηλά έτους σημειώνει η άτυχη ΔΕΗ που σπάει καθοδικά τα 6 ευρώ (από τα 9 της ΑΜΚ του φθινοπώρου 2021).

Οι τράπεζες κινούνται και σήμερα πτωτικά με τον ΔΤΡ να διαγράφει έναν σχηματισμό αναμονής τείνοντα προς εκτόνωση, ένα τρίμηνο τέλεια συμμετρικό τρίγωνο.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text