Αρχική | Εταιρίες | Τράπεζες | Eurobank: Πρώτη τράπεζα στην Ελλάδα που καθιερώνει Υβριδικό Μοντέλο Εργασίας

Eurobank: Πρώτη τράπεζα στην Ελλάδα που καθιερώνει Υβριδικό Μοντέλο Εργασίας

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Eurobank: Πρώτη τράπεζα στην Ελλάδα που καθιερώνει Υβριδικό Μοντέλο Εργασίας

Ανταποκρινόμενη σε μια σύγχρονη εργασιακή και κοινωνική πραγματικότητα και αξιοποιώντας την επιτυχημένη εμπειρία από την εφαρμογή της τηλεργασίας σε ευρεία κλίμακα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η Τράπεζα ανακοινώνει τη νέα, πρωτοποριακή πολιτική τηλεργασίας, με στόχο τη διασφάλιση της ισορροπίας στη ζωή των εργαζομένων και τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του Οργανισμού, περιορίζοντας, μεταξύ άλλων, τις μετακινήσεις και την κατανάλωση ενέργειας. Το νέο μοντέλο που θα εφαρμοστεί από την 24η Ιουνίου, 2022, προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη δυνατότητα εργασίας από την κατοικία για δύο ή κατ’ εξαίρεση τρεις εργάσιμες ημέρες την εβδομάδα, οικειοθελώς, κάλυψη από την Τράπεζα του κόστους που προκαλείται στον εργαζόμενο από την τηλεργασία (work@home), με σεβασμό στις διατάξεις για την προστασία προσωπικών δεδομένων, ενώ συνάδει με την ισχύουσα συλλογική σύμβαση της ΟΤΟΕ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, κ. Φωκίων Καραβίας, δήλωσε: «Με το νέο μοντέλο εργασίας, δημιουργούμε ακόμη πιο ποιοτικές συνθήκες για τους εργαζομένους μας, στοχεύοντας σε μια νέα ισορροπία που θα μας κάνει όλους πιο αποδοτικούς και αποτελεσματικούς. Παράλληλα, συμβάλλουμε στην εξοικονόμηση ενέργειας ενώ περιορίζουμε, συνολικά, το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα με στόχο την ευημερία και τη βιώσιμη ανάπτυξη για όλους. Με σταθερή επιδίωξη την πρωτοπορία, ενώνουμε, καθημερινά, τον ψηφιακό με τον φυσικό κόσμο, αξιοποιώντας όλα τα σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία και τις καινοτόμες λύσεις που σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε επιτυχώς κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, με απόλυτη ασφάλεια, χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, διατηρώντας σταθερά τον ανθρώπινο παράγοντα στο επίκεντρο.».

Η Πολιτική Τηλεργασίας της Eurobank διαμορφώθηκε με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και ειδικότερα τις διατάξεις του άρθρου 67 του ν. 4808/2021, τις Κατευθυντήριες Γραμμές 01/2021 της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα σχετικά με την εφαρμογή των κανόνων προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα στο πλαίσιο της τηλεργασίας, ενώ συνάδει με τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας Τραπεζών – Ο.Τ.Ο.Ε 2022-2024:

Ειδικότερα:

Η δυνατότητα τηλεργασίας ορίζεται σύμφωνα με τη φύση και το αντικείμενο της εργασίας του κάθε εργαζόμενου και υιοθετείται από τις μονάδες της Τράπεζας που δεν απαιτείται η φυσική επαφή με τον πελάτη.

Η υιοθέτηση του Υβριδικού Μοντέλου εργασίας έχει οικειοθελή χαρακτήρα. Όσοι το επιλέξουν μπορούν να εργαστούν  από την κατοικία τους για δύο ή κατ’ εξαίρεση τρεις εργάσιμες ημέρες την εβδομάδα, ανάλογα με τη φύση της εργασίας τους, στη μονάδα στην οποία ανήκουν.

H Eurobank, αναλαμβάνει, το κόστος που προκαλείται στους εργαζόμενους από την τηλεργασία (work@home), δηλαδή: το κόστος του εξοπλισμού, το κόστος της χρήσης του οικιακού χώρου εργασίας των εργαζομένων, των τηλεπικοινωνιών και της συντήρησης του εξοπλισμού, καθώς και το κόστος της αποκατάστασης των βλαβών του εξοπλισμού της Τράπεζας.

Στα πλαίσια του Υβριδικού Μοντέλου εργασίας προβλέπεται η δυνατότητα ψηφιακής αποσύνδεσης των εργαζομένων από το σύστημα, έτσι ώστε να διαφυλάσσεται ο προσωπικός χρόνος εκτός ωραρίου εργασίας καθώς και κατά τη διάρκεια των αδειών τους.

Η Eurobank με σταθερή και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα την εμπιστοσύνη και τη διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα, κάνει ένα ακόμη σημαντικό βήμα και υιοθετεί σύγχρονες πρακτικές αποτελεσματικής εργασίας, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την διαρκή της ανάπτυξη προς όφελος των μετόχων, των πελατών και των εργαζομένων της.

 

Πηγή:reporter.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text