Αρχική | Ειδήσεις | Βιβλία - Μελέτες | "Τεχνική Ανάλυση – Συστήματα Συναλλαγών", του Δημήτρη Δημόπουλου, σε ηλεκτρονική έκδοση - Προεπισκόπηση

"Τεχνική Ανάλυση – Συστήματα Συναλλαγών", του Δημήτρη Δημόπουλου, σε ηλεκτρονική έκδοση - Προεπισκόπηση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
"Τεχνική Ανάλυση – Συστήματα Συναλλαγών", του Δημήτρη Δημόπουλου, σε ηλεκτρονική έκδοση - Προεπισκόπηση

Συστήματα Συναλλαγών - Μέθοδοι για κερδοφόρες πράξεις στο Χρηματιστήριο

Το βιβλίο του Δημήτρη Δημόπουλου είναι το πρώτο βιβλίο στην ελληνική γλώσσα, το οποίο τολμά να δώσει συγκεκριμένες και ξεκάθαρες οδηγίες για το πως θα πρέπει να κινείται ο επενδυτής στο Χρηματιστήριο. Για το πώς να επιλέγει κερδοφόρα συστήματα συναλλαγών και πώς να τα εφαρμόζει με πειθαρχία. Παρά το ότι η έκδοση είναι αρκετών ετών (2006), εξακολουθεί να είναι χρήσιμο, αφού η "φιλοσοφία" των συστημάτων συναλλαγών, δε μεταβάλλεται μέσα στο χρόνο.

Τα συστήματα συναλλαγών βασίζονται στη μέθοδο και στις αρχές της Τεχνικής Ανάλυσης και δημιουργούνται εύκολα με τη βοήθεια κοινών προγραμμάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Τα συστήματα συναλλαγών, ακριβώς επειδή δεν επηρεάζονται από τη ψυχολογική κατάσταση του επενδυτή, μπορούν να δώσουν απάντηση – ως προς το τί θα πρέπει να πράξει κάποιος – σε κρίσιμες στιγμές, όταν η συναισθηματική φόρτιση αδρανοποιεί τον επενδυτή ή τον οδηγεί σε λανθασμένες αποφάσεις.

Βασισμένος σε πραγματικά στοιχεία τιμών από το ελληνικό Χρηματιστήριο, μετά από έρευνα ετών και δοκιμασίες σε ένα πολύ μεγάλο πλήθος συστημάτων συναλλαγών, ο κ. Δημόπουλος, κατέληξε σε μία σειρά κερδοφόρων συστημάτων, τα οποία μπορούν να εφαρμοσθούν εύκολα από τον κάθε επενδυτή, ανάλογα με τα ιδιαίτερα ψυχολογικά και περιουσιακά χαρακτηριστικά του, ή τις συναλλακτικές του συνήθειες.

Πέραν από την πλήρη κατανόηση του τρόπου λειτουργίας των μηχανικών συστημάτων, το βιβλίο μαθαίνει τον αναγνώστη για το πως μπορεί να αποκτήσει μεγαλύτερη πειθαρχία στις χρηματιστηριακές του συναλλαγές, τον βοηθά να προσδιορίσει με σαφήνεια τους επενδυτικούς του στόχους και να επιλέξει το κερδοφόρο σύστημα που ταιριάζει περισσότερο στο χαρακτήρα του.

Βοηθά τον επενδυτή να αποφεύγει αποτυχημένες επενδυτικές πρακτικές και τους ψυχοφθόρους και οικονομικά καταστροφικούς “εγκλωβισμούς”, τον μαθαίνει να διακρίνει τις επερχόμενες ανοδικές ή πτωτικές περιόδους της χρηματιστηριακής αγοράς και πώς να τις εκμεταλλεύεται με τον πλέον αποδοτικό τρόπο.

Εισάγει τον επενδυτή σε νέες έννοιες και νέες χρήσιμες και κερδοφόρες πρακτικές. Τον μαθαίνει να διαχειρίζεται τον κίνδυνο με ορθό, λογικό και αποτελεσματικό τρόπο. Να θέτει τα κατάλληλα “stop loss”, να διαμορφώνει το Χαρτοφυλάκιό του, να επιλέγει και να επικεντρώνεται σε “μετοχές – νικητές”.

Η ανάπτυξη των ηλεκτρονικών υπολογιστών και του Internet, αλλά και η ύπαρξη πολλών διαγραμματικών προγραμμάτων, κάνουν εύκολη την ανάπτυξη και την παρακολούθηση χρηματιστηριακών συστημάτων συναλλαγών από τον κάθε επενδυτή.

Το βιβλίο αυτό γράφτηκε για να αποτελέσει τον βοηθό και τον διαρκεί προσωπικό σύμβουλο του συναλλασσόμενου. Πρέπει να βρίσκεται διαρκώς δίπλα από τον ηλεκτρικό του υπολογιστή, έτσι ώστε να ανατρέχει σ’ αυτό για κάθε απορία και ερμηνεία των όσων εξελίσσονται στο Χρηματιστήριο και για να παίρνει οδηγίες για τις κινήσεις του σε κάθε περίσταση και κίνηση της αγοράς.

Δείτε δωρεάν προεπισκόπηση του βιβλίου. Διαβάστε την Εισαγωγή, τον πρόλογο του συγγραφέα και το 1ο Κεφάλαιο.

 

Αγοράστε το βιβλίο σε τιμή προσφοράς (€ 11,00),  από το ηλεκτρονικό κατάστημα της EuroCapital, εδώ. Αγοράστε το ebook, εδώ (€ 7,00). Ή, αγοράστε και τα δύο (έντυπη και ηλεκτρονική έκδοση) στην τιμή των € 15,00 (εδώ).

Συγγραφέας: Δημήτρης Δημόπουλος

Σελίδες: 464

Έκδοση: Σεπτέμβριος 2006

ISBN: 978-960-7787-04-8

Με την αγορά του βιβλίου συμμετέχετε στο πρόγραμμα εκπτωτικών κουπονιών του eurocapital.gr. Δείτε την πολιτική εκπτωτικών κουπονιών της εταιρίας. (εδώ)

(Για να δείτε την προεπισκόπηση του βιβλίου σε πλήρες παράθυρο, πατήστε στο τετράγωνο της δεξιάς κάτω γωνίας του πλαισίου)


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα: