Αρχική | Εταιρίες | Ξένες Εταιρίες | Tesco: Αλλάζει η συμπεριφορά των καταναλωτών καθώς ενισχύεται ο πληθωρισμός

Tesco: Αλλάζει η συμπεριφορά των καταναλωτών καθώς ενισχύεται ο πληθωρισμός

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Tesco: Αλλάζει η συμπεριφορά των καταναλωτών καθώς ενισχύεται ο πληθωρισμός

Η Tesco, η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής της Βρετανίας, ανακοίνωσε ότι βλέπει πρώιμες ενδείξεις αλλαγής της συμπεριφοράς των πελατών, λόγω των αυξανόμενων πληθωριστικών πιέσεων που έχουν κάνει το περιβάλλον της αγοράς "απίστευτα δύσκολο".

Ο όμιλος, ο οποίος έχει υπεραποδώσει των ομολόγων του, δήλωσε πως διατήρησε τις εκτιμήσεις για τη χρήση παρά την πτώση των πωλήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο στο τελευταίο του τρίμηνο.

"Αν και είναι δύσκολο να διαχωριστεί από τη σημαντική επίδραση των lockdowns του προηγουμένου έτους, βλέπουμε κάποιες αρχικές ενδείξεις αλλαγής της καταναλωτικής συμπεριφοράς ως αποτέλεσμα του πληθωριστικού περιβάλλοντος", τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος Ken Murphy.

Επισήμανε ότι οι καταναλωτές αντιμετωπίζουν πρωτοφανείς αυξήσεις στο κόστος διαβίωσης, καθιστώντας ακόμη πιο σημαντική τη συνεργασία της Tesco με τους προμηθευτές, για να μετριάσει τον πληθωρισμό όσο το δυνατόν περισσότερο.

Η Tesco, η οποία ελέγχει το 27% της αγοράς σούπερ μάρκετ της Βρετανίας, τόνισε ότι οι συγκρίσιμες πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο εκτός του ΦΠΑ στις πωλήσεις και στα καύσιμα, μειώθηκαν 1,5% στις 13 εβδομάδες μέχρι τις 28 Μαΐου, στο α΄ τρίμηνο χρήσης, σε γενικές γραμμές αντίστοιχα με τις προβλέψεις των αναλυτών.

Οι πωλήσεις στο αντίστοιχο τρίμηνο του προηγουμένου έτους είχαν αυξηθεί λόγω του τρίτου lockdown.

Η Tesco διατήρησε τις εκτιμήσεις για τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη στο σύνολο της χρήσης στα 2,4-2,6 δισ. στερλίνες (2,95-3,20 δισ. δολάρια), χαμηλότερα από τα 2,65 δισ. στερλίνες που σημειώθηκαν στο διάστημα 2021-2022.

 

Πηγή:capital.gr

 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text