Αρχική | Χαρτοφυλάκια | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα (Δευτ, 20/6/22), να ξεφύγει από τα χαμηλά των 820 μονάδων

Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα (Δευτ, 20/6/22), να ξεφύγει από τα χαμηλά των 820 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα (Δευτ, 20/6/22, να ξεφύγει από τα χαμηλά των 820 μονάδων

Μέτριο είναι το ενδιαφέρον της σημερινής συνεδρίασης με τον ΓΔ να σημειώνει μέτρια άνοδο +0,86% (στις 832 μονάδες, στις 4.10 μμ) με μέτριο τζίρο (70 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με παρόμοιες εικόνες στους ευρωπαϊκούς δείκτες (ήπιες ανοδικές αντιδράσεις μετά τον πυθμένα – χαμηλό τριμήνου της Πέμπτης, 16/6/22).

Όπως βλέπουμε στο γραφ, η εικόνα του ΓΔ είναι σαφώς bearish καθώς ο εν λόγω δείκτης βρίσκεται πιο κοντά στα χαμηλά του 2022 παρά στα υψηλά του ιδίου έτους, επίσης βρίσκεται κάτω από τον ΑΚΜΟ200 ενώ δεν έχει ανακτήσει ούτε το ¼ της καθίζησης ΡΤ (από τις 900 μονάδες στις 815).

Εμείς θα είμαστε απαισιόδοξοι και με λίγες μετοχές στο χαρτοφυλάκιό μας όσο ο ΓΔ θα κινείται κάτω από τον μέσον άξονα των 855 μονάδων της αναφερθείσας καθίζησης.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το κατά 45% με μετοχές και 55% με μετρητά ΤΧ.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 2/3 των 60 εμπορεύσιμων μετοχών που παρακολουθούμε και καθοδικά το 1/3 ενώ 7 μετοχές, οι ΕΠΣΙΛ, ΙΝΚΑΤ, ΒΥΤΕ, ΔΕΗ, ΕΝΤΕΡ, ΠΡΟΦ και ΑΤΤΙΚΑ σε σύγκριση με 3 μετοχές, τις ΜΟΗ, ΙΝΛΟΤ, ΑΛΜΥ, που σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3%.

Σήμερα αντιδρούν ισχυρά ανοδικά, άνω του +2% οι μετοχές που έχουν υποχωρήσει πολύ  κάτω από το εαρινό υψηλό των 900 μονάδων του ΓΔ.

Οι μόνες μετοχές που βρίσκονται κοντά σε υψηλούς αγοραστικούς στροφείς είναι οι ΤΕΝΕΡΓ και ΕΛΤΟΝ, τις οποίες και παρακολουθούμε στενά.

Καμία μετοχή δεν σημειώνει σήμερα νέα υψηλά έτους ενώ αντίθετα, πολλές μετοχές σημειώνουν νέα χαμηλά όπως οι, ΚΟΥΕΣ, ΙΚΤΙΝ, ΠΕΤΡΟ, ΟΛΘ, ΤΖΚΑ, και ΒΙΟΣΣΚ.

Υπερπωλημένες μετοχές με μεγαλύτερη του -30% υποχώρηση από το υψηλό 2022 είναι οι, ΦΡΙΓΟ, ΚΕΚΡΟ, ΠΛΑΘ, ΔΕΗ, ΙΝΚΙΝ, ΙΝΛΌΤ, ΠΕΙΡ, ΑΛΦΑ, ΑΛΜΥ, ΙΝΤΚΑ, ΤΖΚΑ, ΚΟΥΕΣ, ΜΙΓ, ΕΕΕ, ΚΡΙ, ΒΙΟ, ΕΛΧΑ, ΣΑΡ, ΦΡΛΚ, ΑΒΑΞ, Π[ΕΙΡ και ΣΑΡ. Άμα συνεχιστεί η πτώση για μερικές εβδομάδες ακόμα, πιθανόν να παρουσιαστούν αγοραστικές ευκαιρίες στα χαμηλά του ΓΔ κάτω των 800 μονάδων.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

 

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text