Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | Η κρίση συνεχίζεται - Η αγορά παραμένει χωρίς ενδιαφέρον

Η κρίση συνεχίζεται - Η αγορά παραμένει χωρίς ενδιαφέρον

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ο χαμηλότερος τζίρος της χρονιάς (€ 39,9 εκατομμύρια) πραγματοποιήθηκε χθες στη χρηματιστηριακή αγορά της Αθήνας.

Ίσως, τη σκέψη ότι “δεν είναι καιρός για μετοχές, αλλά για μπάνια”, που εκφράσαμε το περασμένο Σάββατο, να είχαν τελικά και άλλοι, ασχολούμενοι με τα χρηματιστηριακά.

Βέβαια, μια από τις αιτίες του χαμηλού τζίρου, ήταν η απουσία των αμερικανών επενδυτών από τις δουλειές τους, αφού χθες, ήταν αργία για πολλές πολιτείες των ΗΠΑ.

 

Σε κάθε περίπτωση όμως, διατηρούμε την άποψη ότι, η αγορά ακολουθεί μία συγκεκριμένη πορεία από την οποία δύσκολα θα ξεφύγει και ότι, δεν έχει νόημα να ασχολείται κάποιος, αφού μπορεί να την περιμένει σε χαμηλότερα επίπεδα. Ακόμη και για τους day - traders (τους καθημερινά συναλλασσόμενους) δεν έχει νόημα αφού, η εμπειρία λέει ότι, σε μία πτωτική αγορά, ακόμη και αυτοί, έχουν πολλές πιθανότητες να χάσουν.

 

Οι αγορές, στο σύνολό τους, έχουν μπει σε ένα μηνιαίο “κύκλο” που προσδιορίζεται από την ανακοίνωση μακροοικονομικών μεγεθών που έχουν να κάνουν με τον πληθωρισμό, την παραγωγή και το εξωτερικό εμπόριο και ο οποίος, συμπληρώνεται με τις αποφάσεις των νομισματικών αρχών για τα επιτόκια.

Ο κύκλος αυτός, θα κρατήσει πολύ ακόμη. Αν οι προηγούμενες κρίσεις μπορούν να είναι οδηγός -και ιδίως αυτή του 1973- τότε, μπορούμε να είμαστε αρκετά βέβαιοι ότι, θα υπάρξουν ακόμη αρκετές αυξήσεις επιτοκίων, οι οποίες τελικά θα καταλήξουν το επιτόκιο της FED, ίσως και πάνω από το 6,00%.

Μάλιστα, στην επόμενη συνεδρίαση της σχετικής επιτροπής της FED (26-27 Ιουλίου), θα πρέπει να αναμένουμε, με σιγουριά, αύξηση κατά 0,75%, χωρίς να αποκλείουμε ακόμη και αύξηση 1,00%. Στην περίπτωση αυτή, όλοι μπορούμε πλέον να φανταστούμε τί θα μπορούσε να γίνει.

 

Συνεπώς, από την πλευρά μας, δε δίνουμε τόσο μεγάλη σημασία στο τί συμβαίνει αυτό το διάστημα στην αγορά της Αθήνας.

Προσέχουμε όμως, πάρα πολύ, τις εξελίξεις, ώστε να αντιληφθούμε την πορεία προς τον “πάτο”. Τον “πάτο” θα πρέπει να τον περιμένουμε γύρω στο φθινόπωρο. Σημειώστε ότι είναι μία “βραδέως εξελισσόμενη” κρίση και θα μας ταλαιπωρήσει (θα μας σπάσει τα νεύρα).

 

Θα αντιληφθούμε έγκαιρα τον “πάτο”; Ναι, θα τον αντιληφθούμε. Παρακολουθούμε κυρίως τις αμερικανικές αγορές -αυτές έχουν σημασία- όμως, όταν έρθει η στιγμή, η “ευφορία” θα διαρκοπιστεί στο παγκόσμιο σύστημα. Έχουμε καταγράψει και μελετήσει πολλά στοιχεία και πολλά στατιστικά. Θα τα δείτε στο επόμενο τεύχος, το οποίο εκτιμούμε ότι θα είναι ένα από τα πιο σημαντικά που έχουμε κυκλοφορήσει.

 

Από σήμερα, μετά το κλείσιμο της αγοράς, θα ξεκινήσουμε τις προδημοσιεύσεις του επόμενου τεύχους.

 

Καλή σας μέρα.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text