Αρχική | Χρηματιστήριο | Διεθνείς Αγορές | Ανοδικά οι τιμές του πετρελαίου, ανέκτησαν μεγάλο μέρος των απωλειών της προηγούμενης εβδομάδας

Ανοδικά οι τιμές του πετρελαίου, ανέκτησαν μεγάλο μέρος των απωλειών της προηγούμενης εβδομάδας

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Άνοδο σημειώνουν οι τιμές του πετρελαίου, ανακτώντας μεγάλο μέρος των απωλειών της προηγούμενης εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές επικεντρώθηκαν στις περιορισμένες προμήθειες αργού και πετρελαίου αντί στις ανησυχίες για την ύφεση που μειώνει τη ζήτηση όσο περνάει ο καιρός.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το brent ενισχύονται 81 σεντς ή 0,7% στα 114,94 δολάρια το βαρέλι, ενώ το West Texas Intermediate παράδοσης Ιουλίου αυξάνεται στα 111,19 δολάρια το βαρέλι, κατά 1,63 δολάρια ή 1,5%.

Οι ανησυχίες για την προσφορά είναι πιθανό να συνεχιστούν στους επόμενους μήνες καθώς οι χώρες του OPEC+, οι σημαντικότεροι παραγωγοί πετρελαίου παγκοσμίως, μπορεί να μην έχουν αρκετή πλεονάζουσα χωρητικότητα.

Η καλοκαιρινή ταξιδιωτική περίοδος και η χαλάρωση των περιορισμών για τον κορονοϊό, θα ωθήσουν τη ζήτηση να αυξηθεί περαιτέρω, ανέφερε η Leona Liu, αναλύτρια στο DailyFX.

"Αν και οι φόβοι της ύφεσης όλο και περισσότερο γίνονται πρόβλημα για τις τιμές του πετρελαίου, εκτιμάται ότι θα έχουμε τουλάχιστον μισό χρόνο ακόμη πριν από μια πραγματική ύφεση", πρόσθεσε.

Αναλυτές εκτιμούν ότι οι τιμές έχουν υποστηριχθεί από το άγχος για την προσφορά, ύστερα και από τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας μετά την εισβολή στην Ουκρανία, και τα ερωτήματα σχετικά με το πώς μπορεί να μειωθεί η ρωσική παραγωγή λόγω κυρώσεων στον εξοπλισμό που απαιτείται για την παραγωγή.

"Οι ανησυχίες για την προσφορά είναι απίθανο να υποχωρήσουν εάν δεν υπάρξει λύση στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας ή εάν δεν δούμε κατακόρυφη αύξηση της προσφοράς είτε από τις ΗΠΑ είτε από τον OPEC", τόνισε αναλυτής της Kotak Securities.

 

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text