Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | PIMCO: Ο κίνδυνος ύφεσης κάνει ξανά ελκυστικά τα ομόλογα

PIMCO: Ο κίνδυνος ύφεσης κάνει ξανά ελκυστικά τα ομόλογα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Τα ομόλογα θα μπορούσαν να γίνουν ξανά ελκυστικά και μάλιστα σύντομα, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για πιθανή ύφεση της οικονομίας, από τη στιγμή που το sell off έχει πλήξει σημαντικά τις αποτιμήσεις, όπως εκτιμά η αμερικανική εταιρεία επενδύσεων PIMCO.

Τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα γνώρισαν φέτος την χειρότερη έναρξη έτους στην ιστορία τους, καθώς η Φέντεραλ Ριζέρβ έχει εισέλθει σε ένα μονοπάτι επιθετικής νομισματικής πολιτικής προκειμένου να τιθασεύσει τον πληθωρισμό.

Ήδη, την προηγούμενη εβδομάδα αύξησε τα επιτόκιά της κατά 75 μονάδες βάσης, στη μεγαλύτερη αύξηση από το 1994, περιμένοντας αντίστοιχη αύξηση και στην επόμενη συνεδρίαση.

Ωστόσο, οι προσδοκίες για τις κινήσεις της Fed εξακολουθούν να προκαλούν έντονες ανησυχίες για τις προοπτικές ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίες, με τις προειδοποιητικές φωνές να πληθαίνουν τελευταίως για πιθανή ύφεση, μία εξέλιξη που θα ωφελούσε τα κρατικά ομόλογα.

«Φυσικά, δεν υπάρχει κάποια εγγύηση που να διασφαλίζει ότι το τέλος του sell off στην αγορά κρατικών ομολόγων βρίσκεται μπροστά μας. Όμως, υπάρχουν ενδείξεις ότι, όπως έχει συμβεί και σε άλλες απότομες πτώσεις, ότι οι σημερινές απώλειες έχουν οδηγήσει τις αποτιμήσεις σε επίπεδα που φαίνονται πλέον ελκυστικά στους επενδυτές που εστιάζουν σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα», ανέφερε ο Μάρκ Σέιντνερ της PIMCO.

Μία κεντρική τράπεζα απόλυτα δεσμευμένη να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό δημιουργεί το έδαφος για πιθανή ύφεση. Η Goldman Sachs προειδοποίησε τη Δευτέρα ότι βλέπει μία πιθανότητα 30% για ύφεση της αμερικανικής οικονομίας το επόμενο έτος, ποσοστό διπλάσιο από το 15% που είχε προβλέψει πρόσφατα.

Τα κρατικά ομόλογα θεωρούνται ασφαλές καταφύγιο στη διάρκεια περιόδων οικονομικής εξασθένησης και οι προσπάθειες της Fed για τιθάσευση του πληθωρισμού θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ένα πιο ευνοϊκό περιβάλλον για επενδύσεις στην αγορά σταθερού εισοδήματος, ανέφερε ο Σέιντνερ.

 

Πηγή:moneyreview.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text