Αρχική | Χ&Α | Άρθρα - Θέσεις | Everyday is NOT a trading day!

Everyday is NOT a trading day!

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Everyday is NOT a trading day!

Πτωτικά, με -1,30%, άνοιξε σήμερα η αγορά της Αθήνας, όπως πτωτικά -και μάλιστα έντονα πτωτικά- άνοιξαν ολες οι χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης. Το πτωτικό άνοιγμα των αγορών, προκλήθηκε από την πτωτική πορεία των αμερικανικών παραγώγων, τα οποία (δείκτης S&P-500), κατά το άνοιγμα της αγοράς της Αθήνας, υποχωρούσαν κατά 1,73%.

 

Έτσι, όσοι αγόρασαν χθες -θέλοντας να εκμεταλλευτούν τις “ευκαιρίες” που έχουν σχηματιστεί στην αγορά, θα καταλήξουν χαμένοι. Όπως χαμένοι κατέληξαν και όσοι έσπευσαν να εκμεταλλευθούν την “ευκαιρία”, όταν ο δείκτης υποχώρησε στις 890 μονάδες, ή στις 850.

 

Αναρωτιόμαστε γιατί; Γιατί τόσος κόσμος αγχώνεται κοιτώντας, όλη μέρα, μια οθόνη, προσπαθώντας να βρει μια “ευκαιρία” (απ’ αυτές που καθημερινά επισημαίνουν διάφορα “ειδικά” sites), να “κάνει moyen”, ή να κερδοσκοπήσει, με την ελπίδα να κερδίσει ένα 2% ή 3% -που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν το κερδίζει, αλλά το χάνει. “Every day is not a trading day” (κάθε μέρα, δεν είναι μέρα συναλλαγών), λένε οι αμερικάνοι και θέλουν να επισημάνουν ότι, κάθε συναλλαγή θα πρέπει να γίνεται, όχι από συνήθεια ή για την ικανοποίηση της ανάγκης για κάποια δράση, αλλά μετά από καλή μελέτη, μετά από την επισήμανση (λογικών) στόχων και χωρίς μεγάλο ρίσκο.

 

Εδώ και καιρό, δεν υπάρχουν ευκαιρίες στην αγορά! Η αγορά, είναι “καταδικασμένη” να υποχωρήσει κι άλλο, τουλάχιστον για όσο διάστημα διαρκεί αυτή η κρίση -για την οποία τόσες φορές έχουμε αναφερθεί στις συνδρομητικές ή στις ανοιχτές σελίδες μας. Και η κρίση, θα διαρκέσει ακόμη πολλούς ακόμη μήνες, τουλάχιστον για όσο διάστημα ανεβαίνουν ο πληθωρισμός και τα επιτόκια. Και αν μάλιστα, οι μεγάλες διεθνείς οικονομίες, βρεθούν σε ύφεση, τότε, η κρίση των αγορών θα διαρκέσει ακόμη περισσότερο.

 

Το γράφουμε διαρκώς: Όταν υποχωρούν τα νερά (αμπώτιδα), όλες οι βάρκες κατεβαίνουν -αντίστροφα, όταν ανεβαίνουν τα νερά (πλημμυρίδα), όλες οι βάρκες ανεβαίνουν.

 

Ναι, συμφωνούμε, ότι η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά θα έχει καλύτερη εξέλιξη από τις μεγάλες διεθνείς αγορές. Αυτό υποστηρίζουμε, εδώ και μήνες, στο περιοδικό ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ, αλλά και στις καθημερινές συνδρομητικές σελίδες μας. Όμως, η “ευκαιρίες” θα υπάρξουν όταν σταματήσουν να “υποχωρούν τα νερά”. Όταν η κρίση και η πτώση, πλησιάσουν στον “πάτο” αυτής της πορείας.

 

Η κρίση που διανύουμε σήμερα, θα καταγραφεί στην οικονομική και τη χρηματιστηριακή ιστορία, ως μία από τις σοβαρές κρίσεις του 21ου αιώνα. Ας μη καταγραφή και στη μνήμη μας, με περαιτέρω οδυνηρές εμπειρίες.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text