Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ διορθώνει σήμερα (Τετ, 22/6/2022) λίγο κάτω από τις 850 μονάδες με ήπιο τρόπο την μεγάλη διήμερη +3% άνοδο του προηγηθέντος διημέρου

Ο ΓΔ διορθώνει σήμερα (Τετ, 22/6/2022) λίγο κάτω από τις 850 μονάδες με ήπιο τρόπο την μεγάλη διήμερη +3% άνοδο του προηγηθέντος διημέρου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ουδέτερη κρίνουμε την σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με μικρή πτώση -0,70% (στις 834 μονάδες, στις 4.10 μμ) και με μικρό τζίρο (κοντά στα 50 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) διαγράφει ένα πολύ μικρό καθοδικό retracement της ισχυρής ανοδικής αντίδρασης ΤΕ (κοίτα γράφ) από τις 815 στις 840 μονάδες. Όμως, η κατάσταση στην Ευρώπη δεν είναι καθόλου ενθαρρυντική καθώς ο DAX και ο STOXX600 με μεγάλες σήμερα πτώσεις κοντά στο -2% σημειώνουν νέο χαμηλό τριμήνου που σημαίνει ότι ο διεθνής παράγοντας δεν είναι ευνοϊκός για άνοδο του ΓΔ.

Θα απογοητευτούμε περισσότερο αν ο ΓΔ χάσει το μισό της αναφερθείσας διήμερης ανοδικής αντίδρασης κλείνοντας κάτω των 826 μονάδων. Οσο ο ΓΔ θα κινείται άνω των 826 μονάδων, εμείς θα δίνουμε κάποιες πιθανότητες, μάλλον μικρές, ότι είδαμε τον εποχικό πυθμένα.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 45% με μετοχές και 55% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Πτωτικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών και ανοδικά το 1/3 ενώ 4 μετοχές οι, ΑΤΤΙΚΑ, ΦΡΙΓΟ, ΣΕΝΕΡ και ΚΕΚΡ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3% σε σύγκριση με δύο, τις ΣΑΡ και ΙΝΛΟΤ, που σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3%.

Καμία μετοχή δεν μας κάνει σήμερα εντύπωση με την άνοδό της ή την πτώση της.

Καμία δεν σημειώνει νέο υψηλό έτους και καμία δεν διασπά ανοδικά τον στροφέα της ενώ αντίθετα, σημειώνουν νέο χαμηλό έτους οι, ΠΕΤΡΟ και  ΠΛΑΘ.

Επίσης καμία μετοχή δεν σημειώνει μεγάλους όγκους σήμερα.

Το μόνο ενδιαφέρον είναι οι 4 μετοχές που σε τέτοιους πτωτικούς καιρούς, βρίσκονται κοντά στα υψηλά έτους και είναι οι, ΜΟΗ, ΤΕΝΕΡΓ, ΕΛΤΟΝ καθώς και η ΕΕΕ κοντά στα ψηλά τριμήνου. Αυτές οι μετοχές είναι πιθανόν να κρατήσουν το ανοδικό της momentum (αν ο ΓΔ κρατηθεί πάνω από τις 800 μονάδες), μέχρι το τέλος του έτους.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

 

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text