Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | Χαμηλός όγκος συναλλαγών = Χαμηλό ενδιαφέρον για συναλλαγές

Χαμηλός όγκος συναλλαγών = Χαμηλό ενδιαφέρον για συναλλαγές

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ο χαμηλός τζίρος των συναλλαγών και κατά τη σημερινή συνεδρίαση (€ 51,09), φανερώνει το χαμηλό ενδιαφέρον για συναλλαγές. Αυτό δε το βρίσκουμε αφύσικο. Θα μπορούσαμε μάλιστα να πούμε ότι είναι και θετικό, αφού παράλληλα σημαίνει ότι, οι κατέχοντες μετοχές θεωρούν τις υφιστάμενες τιμές ως χαμηλές (άδικες) για να πουλήσουν. Σε μία πτωτική αγορά, η άποψη των πωλητών έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από την άποψη των αγοραστών, αφού, οι πωλητές είναι αυτοί που ωθούν τις τιμές προς τα κάτω, προς τους αναμένοντες αγοραστές.

Βέβαια, το γεγονός ότι, από το σημερινό τζίρο, τα € 43,2 εκατομμύρια (84,6% του συνόλου), έγινε σε 10 μετοχές, αυτό σημαίνει ότι, το Χρηματιστήριο και οι επενδυτές, έχουν ήδη φύγει για …διακοπές. Αυτό είναι αρνητικό, αλλά και προβληματικό.

Ήδη, ο μέσος όρος, από την αρχή του έτους, έχει υποχωρήσει σε € 91,07 εκατομμύρια.

Κατά το μήνα Ιούνιο, ο μέσος ημερήσιος τζίρος, φτάνει στα € 73,8 εκατομμύρια.

 

Δείτε την εξέλιξη των κινητών μέσων όρων της αξίας των συναλλαγών. Η άνοδος που είχε παρατηρηθεί στους προηγούμενους μήνες, αρχίζει να κάμπεται.

 

Όπως και στο πρωινό μας σχόλιο (εδώ), επιμένουμε ότι δεν υπάρχουν ευκαιρίες στην αγορά, αφού αυτή παραμένει πτωτική και ουδείς γνωρίζει πού και πότε θα σταματήσει η πτώση.

Εν τούτοις, και σήμερα, η αγορά της Αθήνας, απέδειξε ότι έχει αντοχές και ότι, στο μέλλον, η (σχετική) πορεία της, σε σχέση με άλλες αγορές, θα είναι καλύτερη.

 

 

Οι αμερικανικές αγορές, μετά το άνοιγμα, γύρισαν ελαφρά ανοδικά (εδώ). Είναι όμως αμφίβολο εάν θα κλείσουν και έτσι. Ας μην ξεχνάμε ότι, οι αγορές αυτές βίωσαν το πιο πτωτικό α’ εξάμηνο, από το 1970. Και αυτό δεν είναι τυχαίο. Παράλληλα, βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή αυτής της μεγάλης περιπέτειας. Σχετικό άρθρο, που βασίζεται σε στοιχεία που δεν έχουν ή δε θα δημοσιευθούν πουθενά αλλού, θα (προ)δημοσιεύσουμε, μέσα στο Σαββατοκύριακο. Στο μεταξύ, από αύριο θα ξεκινήσουν άλλες προδημοσιεύσεις του τεύχους του Ιουλίου.

 

Μετά την πτώση των τελευταίων ημερών, το “απόλυτο σύστημα”, αρχιζει και κινείται. Για πρώτη φορά, από τον Ιανουάριο, η καμπύλη του ΚΜΟ-200 υποχωρεί κάτω από τις 898 μονάδες (ήδη πλησιάζει στις 895 μονάδες). Βέβαια, η κίνησή της είναι αργή. Για να μπορέσει να δώσει αξιόπιστο σήμα εισόδου, θα πρέπει ο δείκτης να παραμείνει χαμηλά, για μερικούς μήνες, πράγμα, διόλου απίθανο.

 

 

 

Καλό βράδυ. Νεότερο σχόλιο, θα υπάρξει αύριο, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text