Αρχική | Εταιρίες | Ξένες Εταιρίες | «Καμπανάκι» της VW για ενεργειακό μπλακ άουτ στα εργοστάσια παραγωγής

«Καμπανάκι» της VW για ενεργειακό μπλακ άουτ στα εργοστάσια παραγωγής

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
«Καμπανάκι» της VW για ενεργειακό μπλακ άουτ στα εργοστάσια παραγωγής

Σήμα κινδύνου για το ενδεχόμενο διακοπής των ενεργειακών προμηθειών προς τα εργοστάσια παραγωγής αυτοκινήτων εξέπεμψε ο εκτελεστικός διευθυντής της Volkswagen, Herbert Diess, ο οποίος κάλεσε την Ε.Ε. να επισπεύσει τις διαδικασίες απεξάρτησης από τη Ρωσία.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας υποστήριξε ότι η καθυστερημένη απεξάρτηση  αυξάνει τον κίνδυνο μιας αιφνίδιας διακοπής στις προμήθειες φυσικού αερίου, οι οποίες στηρίζουν τη λειτουργία των εργοστασίων παραγωγής.

Γι’ αυτό τον λόγο, η VW είναι αναγκασμένη σταδιακά να αντικαταστήσει το φυσικό αέριο με άνθρακα, προκειμένου να διασφαλίσει τη συνεχιζόμενη λειτουργία των ενεργειακών της μονάδων. Θα χρειαστεί χρόνος για να φτιάξουμε τις απαιτούμενες υποδομές, παρότι έχει γίνει πρόοδος στην εισαγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) από τις ΗΠΑ, εξήγησε ο Diess.

Ας σημειωθεί ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει βάλει ως στόχο να περιορίσει κατά 2/3 τις εισαγωγές φυσικού αερίου από τη Ρωσία, στρεφόμενη σε εναλλακτικές πηγές προμήθειας, όπως το LNG των ΗΠΑ, η Νορβηγία και οι χώρες της Βόρειας Αφρικής.

«Δεν πηγαίνουμε αρκετά γρήγορα, ώστε να είμαστε ικανοί να αντιμετωπίσουμε μια μεγάλα αναταραχή» προειδοποίησε, μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg, στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ στη Ντόχα. Μακροπρόθεσμα, βέβαια, εμφανίστηκε βέβαιος ότι η Ευρώπη θα απεξαρτηθεί από το ρωσικό αέριο.

Όσον αφορά την καταναλωτική ζήτηση, το «αφεντικό» της αυτοκινητοβιομηχανίας εμφανίστηκε αισιόδοξο, παρά τον πόλεμο στην Ουκρανία, την αύξηση των επιτοκίων και τον υψηλό πληθωρισμό. «Δεν βλέπω κατάρρευση της ζήτησης. Οι παραγγελίες κάνουν “ουρά” για περίπου έναν χρόνο» επεσήμανε, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι οι στόχοι του 2022 θα επιτευχθούν.

Ειδική μνεία έκανε, τέλος, και στην ηλεκτροκίνηση, ευελπιστώντας ότι η VW θα ξεπεράσει την Tesla το 2024, «καπαρώνοντας» την πρώτη θέση στην κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων.

 

Πηγή:newmoney.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text