Αρχική | Χρηματιστήριο | Διεθνείς Αγορές | Mobius: Αν θέλετε να ξέρετε πού πηγαίνουν οι μετοχές, κοιτάξτε το bitcoin

Mobius: Αν θέλετε να ξέρετε πού πηγαίνουν οι μετοχές, κοιτάξτε το bitcoin

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Αν κάποιος επενδυτής θέλει να είναι κάπως πιο προνοητικός και να προβλέψει κατά πώς θα κινηθούν οι μετοχές, δεν έχει παρά να παρακολουθεί την πορεία της τιμής του Bitcoin.

Τάδε έφη, ένας εκ των πιο έμπειρων επενδυτών, ο Μαρκ Μόμπιους, ο οποίος σε συνέντευξή του στο Bloomberg υποστήριξε ότι το κορυφαίο κρυπτονόμισμα αποτελεί μία εκ των κορυφαίων ενδείξεων για την κίνηση των μετοχών.

«Τα κρυπτονομίσματα αποτελούν μια μέτρηση για το επενδυτικό κλίμα. Το Bitcoin υποχωρεί την επόμενη ημέρα ο Dow Jones κάνει το ίδιο. Αυτή είναι η ακολουθία. Αυτό δείχνει ότι το Bitcoin συνιστά μια κορυφαία ένδειξη».

Η άποψη αυτή του μεγαλοεπενδυτή και συνιδρυτή της Mobius Capital Partners έρχεται σε μια περίοδο η οποία για την αγορά των κρυπτονομισμάτων μόνο ιδανική δεν είναι, καθώς οι τιμές τους έχουν επιδοθεί σε ελεύθερη πτώση.

Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς έχει κατρακυλήσει χαμηλότερα του 1 τρισ. δολαρίων, όταν τον περασμένο Νοέμβριο σημείωσε υψηλό ιστορικό ρεκόρ με περισσότερα από 3 τρισ. δολάρια. Εκείνη την εποχή η τιμή του Bitcoin σημείωσε επίσης ιστορικό υψηλό ρεκόρ στα 69.000 δολάρια κι έκτοτε έχει χάσει περισσότερο από 70%. Σήμερα η τιμή διαπραγματεύεται πέριξ των 20.600 δολαρίων, καταγράφοντας άνοδο περί του 1,20%.

Για τον Μόμπιους το κλίμα στις χρηματιστηριακές αγορές θα φθάσει στο χειρότερό του επίπεδο, μόνο όταν οι θεσμικοί επενδυτές και αυτοί της λιανικής θα σταματήσουν να διοχετεύουν κεφάλαια εξαιτίας των βαριών απωλειών. «Τότε είναι η περίοδος για να αρχίσει κάποιος να αγοράζει μετοχές», επισημαίνει.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αν οι επενδυτές σε Bitcoin ακόμη μιλούν για αγορές από πλευράς τους στα χαμηλά, κάτι που σημαίνει ότι στο βάθος υπάρχει μια νότα αισιοδοξίας. «Παράλληλα όμως δείχνει ότι ακόμη δεν έχουμε πιάσει το κατώτατο όριο της bear market (απώλειες ίσες ή μεγαλύτερες για ένα περιουσιακό στοιχείο από το τελευταίο του υψηλό σε διάστημα 12 μηνών).

Ενώ ο S&P 500 πέρασε σε bear market και ο Nasdaq καταγράφει απώλειες σχεδόν 30%, οι αναλυτές αναζητούν σημάδια προκειμένου να διαπιστώσουν αν ο κύκλος του μαζικού sell-off έχει κλείσει.

 

Πηγή:moneyreview.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text