Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | BofA: Η απαισιοδοξία χτύπησε κόκκινο – Σήμα αγορών δίνουν οι μετοχές

BofA: Η απαισιοδοξία χτύπησε κόκκινο – Σήμα αγορών δίνουν οι μετοχές

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
BofA: Η απαισιοδοξία χτύπησε κόκκινο – Σήμα αγορών δίνουν οι μετοχές

Η απαισιοδοξία ανάμεσα στους επενδυτές έπιασε «πάτο», ενεργοποιώντας σήμα αγοράς για τα χρηματιστήρια, διαπιστώνει η Bank of America σε σημερινή ανάλυσή της.

Σύμφωνα με τον αμερικανικό επενδυτικό οίκο, το contrarian σήμα αγοράς ενεργοποιήθηκε την Τρίτη, με πάνω από το 88% των χρηματιστηριακών δεικτών να κινούνται κάτω από τον μέσο όρο 200 και 50 ημερών.

Ο δείκτης Bull & Bear Indicator της Bank of America βρίσκεται στο χαμηλότερο δυνατό σημείο, στο μηδέν, δηλαδή στα επίπεδα που οι αναλυτές χαρακτηρίζουν ως «maximum bearish». Ιστορικά, οι αποδόσεις των χρηματιστηρίων στους 3 μήνες αφότου ο Bull & Bear Indicator πέσει στο μηδέν είναι πολύ ισχυρές, εκτός και εάν υπάρξει κάποιο ακραίο γεγονός (όπως για παράδειγμα η διπλή ύφεση του 2002 ή οι συστημικές κρίσεις του 2008 και του 2011).

Τα στοιχεία της Bank of America δείχνουν ότι από τις αρχές του έτους, το bitcoin χάνει 54,7%, οι μετοχές 20,4%, τα ομόλογα επενδυτικής βαθμίδας 15,7%, τα κρατικά ομόλογα 15,4% και τα ομόλογα υψηλών αποδόσεων 15,1%.

Τα εμπορεύματα κερδίζουν 46,8%, το πετρέλαιο 41,2%, το δολάριο 8,9% και ο χρυσός 0,3%.

Σύμφωνα με τους αναλυτές του οίκου, οι επενδυτές έχουν αγοράσει μετοχές καθαρής αξίας 195 δισ. δολαρίων από τις αρχές του έτους, αλλά έχουν πουλήσει ομόλογα 193 δισ. δολαρίων, κάτι που δείχνει ότι το capitulation (δηλαδή το σημείο στο οποίο οι επενδυτές «παραιτήθηκαν») του bear market του 2022 δεν βρίσκεται στις μετοχές, αλλά στα ομόλογα.

Την τελευταία εβδομάδα, οι επενδυτές έριξαν 10,8 δισ. δολάρια στα μετρητά και 0,6 δισ. δολάρια στον χρυσό, αλλά απομάκρυναν 16,8 δισ. δολάρια από τις μετοχές και 23,5 δισ. δολάρια από τα ομόλογα.

Κορίνα Σαμάρκου

 

Πηγή:moneyreview.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text