Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα (Παρ, 24/6/22) να κρατήσει την θέση του κοντά στις 850 μονάδες

Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα (Παρ, 24/6/22) να κρατήσει την θέση του κοντά στις 850 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Μέτρια χαρακτηρίζουμε την μέχρι τούδε (3.50 μμ) σημερινή συνεδρίαση καθόσον ο ΓΔ (+0,20%, στις 837 μονάδες,) από την μια μεριά δεν έχει τις δυνάμεις να ανακτήσει έστω και το μισό τη απότομης βύθισης (900 προς τις 815 μονάδες)  των μέσων Ιουνίου, αλλά από την άλλη μεριά μπορεί και βαστά την περισσότερη άνοδο  (από τις 815 στις 840 μονάδες) της πρόσφατης αντίδρασης.

Την επόμενη εβδομάδα η αγορά πιθανόν να πάρει σαφέστερη κατεύθυνση. Αν ο ΓΔ διασπάσει ανοδικά την κυλιόμενη κορυφή του των 840 μονάδων και κυρίως τον μέσον άξονα των 855 μονάδων του μηνιαίου του εύρους, τότε θα εγερθούν ελπίδες και ανάκτησης των 900 μονάδων που θα σημάνει επάνοδο στην μεσοπρόθεσμη ανοδική τάση.

Αντίθετα, αν ο ΓΔ χάσει το μισό της αναφερθείσας πρόσφατης ανοδικής αντίδρασης κλείνοντας κάτω των 827 μονάδων, τότε θα είναι πιθανόν η κατάσταση να χειροτερέψει και να δούμε τις 800 μονάδες.

Στρατηγική για το σημερινό κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το κατά 45% με μετοχές και 55% με μετρητά Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο.

Μετοχές

Δεν  έχει ενδιαφέρον η σημερινή συνεδρίαση από άποψη πλάτους της αγοράς. Οι καθοδικές μετοχές έχουν γίνει αυτή τη στιγμή περισσότερες των ανοδικών ενώ δυο δευτερεύουσες μετοχές, οι ΜΙΓ και ΑΤΤΙΚΑ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους λίγο πάνω από το +3% και επίσης δύο δευτερεύουσες μετοχές, οι ΚΕΚΡ και ΙΝΚΑΤ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις λίγο χειρότερες τους -3%.

Καμία μετοχή δεν μας εντυπωσιάζει σήμερα εκτός μερικώς από τις ΤΕΝΕΡΓΑ και ΕΕΕ που πλησιάζουν απειλητικά τους αγοραστικούς τους στροφείς.

Καμία μετοχή δεν σημειώνει σήμερα υψηλά τριμήνου ενώ αντίθετα ή μικρής σημασίας ΠΕΤΡΟ μαζί με την  πολύ μεγάλης σημασίας ΕΤΕ σημειώνουν χαμηλά τριμήνου.

Ο ΜΥΤΙΛ αυτή τη στιγμή χάνει -2,50%, όσο δηλαδή είναι το ύψος του αποκοπέντος σήμερα μερίσματος (ουσιαστικά η μετοχή παραμένει αμετάβλητη).

Σήμερα συσσωρεύεται (αγοράζεται μαζικά) η ΤΕΝΕΡΓΑ με όγκο 300 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής ή τζίρο άνω των 5 εκατ, τον μεγαλύτερο της σημερινής συνεδρίασης. Το «χαρτί» μάλλον έχει αρκετό δρόμο προς τα πάνω αρκεί ο ΓΔ να μην πέσει κάτω των 800 μονάδων.

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα, 27/6/22, λίγο πριν ή λίγο μετά την λήξη της συνεδρίασης.

 

 

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text