Αρχική | Εταιρίες | Ελληνικές Εταιρίες | Νέα καταστήματα ετοιμάζει η Max Stores, βλέπει επέκταση εκτός Αττικής

Νέα καταστήματα ετοιμάζει η Max Stores, βλέπει επέκταση εκτός Αττικής

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Νέα καταστήματα ετοιμάζει η Max Stores, βλέπει επέκταση εκτός Αττικής

Ενισχύει τα μερίδιά της στην αγορά παιχνιδιών, εποχιακών, σχολικών και ειδών βιβλιοχαρτοπωλείου η Max Stores, αμιγώς ελληνική εταιρεία με κύκλο εργασιών που ξεπερνά πλέον τα 24 εκατ. ευρώ.

Το 2022 συμπληρώνει 30 χρόνια δραστηριότητας. Άνοιξε το πρώτο της κατάστημα στο Μοσχάτο και σήμερα αριθμεί δίκτυο 9 καταστημάτων ενώ απασχολεί 276 εργαζόμενους. Στόχος της επιχειρηματικής οικογένειας Μεσσαριτάκη είναι η περαιτέρω γεωγραφική επέκταση της αλυσίδας, με την ανάπτυξη νέων καταστημάτων και πέρα από την Αττική που έχει παρουσία σήμερα. Επενδύει επίσης περαιτέρω στην ενίσχυση του e-shop της που υπερτριπλασίασε πέρυσι το τζίρο του εισφέροντας στον κύκλο εργασιών της εταιρείας 2,1 εκατ. ευρώ από 0,6 εκατ. ευρώ το 2020 (+247%).

Ακολουθώντας τις τάσεις στο σύνολο της αγοράς, ευνοήθηκε από την μερική άρση των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία στο β' εξάμηνο του 2021, με αποτέλεσμα να κλείσει την οικονομική χρήση με αύξηση πωλήσεων κατά 16,2% στα 24,2 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για επίδοση καλύτερη από την αντίστοιχη του 2019 (πωλήσεις 22,9 εκατ. ευρώ). Επίσης η εταιρεία εμφάνισε καθαρά κέρδη 0,7 εκατ. ευρώ από ζημιές περίπου 0,6 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Το ποσοστό του μικτού κέρδους διαμορφώθηκε σε 37,48% από 37,74% στην προηγούμενη χρήση και τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε 1,9 εκατ. ευρώ από 0,5 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας ενισχύθηκαν επίσης το 2021 σε 3,15 εκατ. ευρώ από 2,74 εκατ. ευρώ στην προηγούμενη χρήση. Σημειώνεται ότι η Max Stores κατά την διετία της πανδημίας έκανε χρήση των κρατικών εργαλείων (δάνεια μέσω ΕΤΕπ 700 χιλ. ευρώ και 1 εκατ. ευρώ και επιστρεπτέες προκαταβολές 150 χιλ. ευρώ). Στο τέλος του 2021 εμφάνιζε συνολικές βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις 14 εκατ. ευρώ από 8,9 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2020, με μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις στα 8,2 εκατ. ευρώ από 10,4 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Η εταιρεία δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστότητας, καθώς όπως αναφέρει στον ισολογισμό της το κυκλοφορούν ενεργητικό υπερβαίνει το βραχυπρόθεσμο παθητικό κατά 2.543 χιλ. ευρώ ενώ διαθέτει σημαντικά ταμειακά διαθέσιμα. Στο τέλος της χρήσης 2021 διέθετε ταμειακά διαθέσιμα 8,4 εκατ. ευρώ από 4,9 εκατ. ευρώ ένα χρόνο πριν.

Η διοίκηση της Max Stores εκτιμά ότι έχει καταφέρει να διατηρήσει την ανταγωνιστικότητα της δραστηριότητάς της έχοντας κάνει τις αναγκαίες οργανωτικές προσαρμογές για να ανταποκριθεί στο οικονομικό περιβάλλον, που παρά τις θετικές προοπτικές εξακολουθεί να επηρεάζεται από τις παρενέργειες της κρίσης.

Σοφία Εμμανουήλ

 

Πηγή:euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text