Αρχική | Διάφορα | Τεύχη 2018-2023 (Νο 199 έως Νο 253) | Χ&Α - 242 | ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Η δραστηριότητα της Sixt μεταβάλλει την εικόνα και το μέγεθος της εταιρίας

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Η δραστηριότητα της Sixt μεταβάλλει την εικόνα και το μέγεθος της εταιρίας

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Η δραστηριότητα της Sixt μεταβάλλει την εικόνα και το μέγεθος της εταιρίας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ


Η δραστηριότητα της Sixt μεταβάλλει την εικόνα και το μέγεθος της εταιρίας


Ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης και στους τρεις τομείς δραστηριοποίησης (Yamaha, Porsche και Sixt), αναμένει η διοίκηση για το σύνολο του έτους.

Κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, η διοίκηση, επισήμανε ότι τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα εξακολουθούν να υπάρχουν, όμως έχει βελτιωθεί η διαθεσιμότητα των αυτοκινήτων Porsche ενώ  παράλληλα αυξάνεται η ζήτηση για ακριβά αυτοκίνητα.

Η αγορά των δικύκλων και των προϊόντων θαλάσσης αναπτύχθηκε κατά το πρώτο φετινό πεντάμηνο κατά 15%-20% τάση που φαίνεται ότι θα συνεχιστεί και κατά τους υπόλοιπους μήνες της χρονιάς.

Ειδικότερα, οι επιδόσεις της Sixt, στο πεντάμηνο διαμόρφωσαν μια απόδοση πέραν των προσδοκιών, γεγονός που ενθαρρύνει τις προσδοκίες για το υπόλοιπο της τουριστικής σεζόν. Στόχος της διοίκησης για φέτος, είναι να διαθέσει € 20 με 25 εκατομμύρια να αυξήσει τον στόλο της Sixt. Διαβάστε περισσότερα (εδώ)


Σύμφωνα με τα μεγέθη της εταιρίας, γνωρίζουμε ότι πριν την είσοδο της Sixt στην Μοτοδυναμική, τα μεγέθη του εξαμήνου αποτελούσαν περίπου το 53% των συνολικών πωλήσεων του έτους. Μετά την είσοδο της Sixt στην εταιρία, είδαμε το ποσοστό αυτό να μειώνεται κατά μέσο όρο, στα τελευταία 3 έτη, περίπου στο 43%. Αυτό δεν οφείλεται μόνο στο γεγονός, ότι κατά το διάστημα αυτών των ετών, λόγω πανδημίας, δεν υπήρξε κανονική λειτουργία για την εταιρία, οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι το βάρος των πωλήσεων μετακυλίεται, λόγω της δραστηριότητας της Sixt, στο β΄εξάμηνο του έτους.


Υπό αυτή την παραδοχή, θα μπορούσαμε να πούμε ότι πλέον το “καλό” εξάμηνο της εταιρίας μπορεί να θεωρηθεί το β΄εξάμηνο. Συνεπώς για αυτή την χρονιά, θα μπορούσαμε να περιμένουμε ότι το φετινό εξάμηνο θα αποτελέσει περίπου το 46% των συνολικών πωλήσεων του έτους 2022. Αυτός ο υπολογισμός δεν είναι απόλυτα τεκμηριωμένος, καθώς δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ακόμα πως θα εξελιχθούν τα μεγέθη της Sixt.


Η διοίκηση στρέφει το βάρος της στον τομέα της Sixt και περιμένει θεαματικές αποδόσεις από αυτή την κατηγορία, καθώς είναι ένας τομέας που συνδέεται άμεσα με την τουριστική περίοδο και με βάση την εξέλιξη και τις προβλέψεις για τον τουρισμό μέχρι στιγμής, φαίνεται ότι όντως θα κινηθεί αρκετά ικανοποιητικά.

Η αρχική πρόβλεψη μας για την εταιρία, την 15/4/2022 (εδώ), ήταν ότι οι πωλήσεις θα φτάσουν τα € 110 εκατομμύρια και τα καθαρά κέρδη θα φτάσουν τα € 5,5 εκατομμύρια. Θα παραμείνουμε, προς το παρόν, σε αυτές τις προβλέψεις, μέχρι να δημοσιευθούν τα αποτελέσματα του α΄εξαμήνου (την 29/7/2022).

Εκτιμούμε ότι η εξέλιξη της Sixt πρόκειται να αλλάξει την φυσιογνωμία της εταιρίας καθώς η Μοτοδυναμική αποκτά πλέον την δυνατότητα να εξαπλωθεί στην τουριστική αγορά.  Η Sixt SE, έχει μερίδιο αγοράς περίπου 40% στη Γερμανία και είναι η μεγαλύτερη εταιρία του κλάδου. Στο σύνολο της Ευρώπης, το μερίδιο αγοράς της αυξάνεται έντονα και από το 17,5% κατά το 2019, πέρυσι, ανέβηκε στο 23,7%. Με άλλα λόγια, η εταιρία είναι ανερχόμενη και, μεταξύ των μεγάλων εταιριών, έχει καταλάβει την πρώτη θέση στην Ευρώπη. Δείτε εδώ.


Σε επενδυτικό επίπεδο, αν ήθελε κάποιος να αποκτήσει την μετοχή, η καλύτερη περίοδος θα ήταν πριν την δημοσίευση των αποτελεσμάτων. Εντούτοις, η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά είναι έντονα ευμετάβλητη αυτή την περίοδο, λόγω εγχώριων και εξωτερικών συνθηκών. Από την πλευρά μας, είμαστε αρκετά θετικοί για την μετοχή και στις επενδυτικής επιλογές την κατατάσσουμε στην κατηγορία “Top 20” -δηλαδή είναι βρίσκεται στην λίστα των μετοχών για το χαρτοφυλάκιο του απόλυτου συστήματος-.

 

Δείτε τον πίνακα των οικονομικών μεγεθών εδώ.

 

Το παρόν άρθρο, είναι τμήμα της ύλης του τεύχους 242 (Ιούλιος 2022) του περιοδικού ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ. Δείτε τα πλήρη περιεχόμενα του τεύχους 242, εδώ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text