Αρχική | Διάφορα | Τεύχη 2018-2023 (Νο 199 έως Νο 253) | Χ&Α - 242 | ΟΜΙΛΟΣ FOURLIS: Η διοίκηση αναφέρεται σε ένα “πολύ θετικό” 2022 - Η μετοχή, στέλνει διαφορετικά μηνύματα

ΟΜΙΛΟΣ FOURLIS: Η διοίκηση αναφέρεται σε ένα “πολύ θετικό” 2022 - Η μετοχή, στέλνει διαφορετικά μηνύματα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΟΜΙΛΟΣ FOURLIS: Η διοίκηση αναφέρεται σε ένα “πολύ θετικό” 2022 - Η μετοχή, στέλνει διαφορετικά μηνύματα

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΟΜΙΛΟΣ FOURLIS

 

Η διοίκηση αναφέρεται σε ένα “πολύ θετικό” 2022 - Η μετοχή, στέλνει διαφορετικά μηνύματα


Στο 16,9%, φτάνουν οι απώλειες της μετοχής ΦΡΛΚ, από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα (τιμή 24/6/2022), ενώ κατά την διάρκεια του 2022, η μετοχή έχει διαμορφώσει 11 νέα χαμηλά 52 εβδομάδων.

Πέρα από το χαμηλό της μετοχής, κατα την διάρκεια της πανδημίας, στα € 2,77, την 3/4/2020, η μετοχή βρισκόταν ξανά γύρω από τα τωρινά επίπεδα τον Απρίλιο του 2016.

Λόγω της πτώσης, η διοίκηση της εταιρίας, ακολουθεί πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών, από την 18/6/2021, με χρονικό ορίζοντα 24 μήνες. Σύμφωνα με την οικονομική έκθεση του 2021, η εταιρία κατείχε το 2,67% του μετοχικού κεφαλαίου, με μέση τιμή κτήσης € 3,78 ανά μετοχή.


Το 2022, δεν ξεκίνησε θετικά για τον Όμιλο. Το οικονομικό περιβάλλον, που έχει να διαχειριστεί ο Όμιλος είναι ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς έρχεται αντιμέτωπος με την αύξηση του πληθωρισμού, την αύξηση των τιμών ενέργειας και μεταφοράς, τις ελλείψεις προϊόντων και την αύξηση των επιτοκίων. Σε απάντηση των παραπάνω, η διοίκηση, μετακυλύει ένα μέρος των αυξήσεων στις τιμές, προσπαθεί να βελτιώσει τα κόστη της και χρησιμοποιεί χρηματοοικονομικά εργαλεία για την αντιστάθμιση του κινδύνου απέναντι στην αύξηση των επιτοκίων.


Παράλληλα, δρομολογείται και η είσοδος της Trade Estate, στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της διοίκησης, στην τελευταία Γενική Συνέλευση, η είσοδος της προγραμματίζεται για το β΄εξάμηνο του 2022. Όπως έχει γίνει γνωστό, το χαρτοφυλάκιο της Trade Estate, ξεκίνησε με ακίνητα συνολικής αξίας € 185 εκατομμυρίων και ο στόχος για το τέλος του έτους, είναι να φτάσει τα € 300 εκατομμύρια.

Επιπρόσθετα, το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρίας, αφορά τον τομέα των Logistics, το δίκτυο καταστημάτων της Holland & Barrett και στο κέντρο αποθήκευσης και διανομής της IKEA. Δείτε περισσότερα σε προηγούμενο μας, άρθρο, εδώ.


Στα πλαίσια, της Γενικής Συνέλευσης, η διοίκηση, ανέφερε ότι τα αποτελέσματα του α΄εξαμήνου θα βρίσκονται πάνω από τα επίπεδα του 2019 (€ 207,3 εκατ. α΄εξάμηνο 2019) και το σύνολο του 2022 θα είναι μια πολύ χρονιά. Η επενδυτική στρατηγική, που έχει θέσει ο Όμιλος μέχρι το 2025, πρόκειται να οδηγήσει σε αποτελέσματα που θα ξεπεράσουν τις προσδοκίες, συμπλήρωσε η διοίκηση.

Σύμφωνα με το οικονομικό ημερολόγιο (εδώ), τα αποτελέσματα του α΄εξαμήνου πρόκειται να δημοσιευθούν την 6/9/2022 (πέρυσι είχαν δημοσιευθεί την 30/8/2021). Από την πλευρά μας θα περιμένουμε την οικονομική έκθεση, ώστε να αποκομίσουμε περισσότερες πληροφορίες για το πως ανταπεξέρχεται η διοίκηση, στο δυσμενές περιβάλλον και πως διαμορφώνονται τα κόστης της, ενώ παράλληλα θα παρακολουθούμε την εξέλιξη της μετοχής, καθώς η εμπειρία μας έχει δείξει ότι, όταν μια μετοχή που αναφέρει θετικές εξελίξεις για τη χρονιά, παράλληλα καταγράφει και “χαμηλό 6ετίας), δεν πρόκειται για καλό σημάδι και σε πολλές περιπτώσεις, υποκρύπτουν κάτι που, ακόμη δεν έχει γίνει ευρύτερα γνωστό.

Σημειώνουμε ότι, παραδοσιακά, το β΄εξάμηνο του έτους είναι το πιο “δυνατό” εξάμηνο για το μεγέθη του Ομίλου.

 

Δείτε τον πίνακα οικονομικών μεγεθών, εδώ.


Το παρόν άρθρο, είναι τμήμα της ύλης του τεύχους 242 (Ιούλιος 2022) του περιοδικού ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ. Δείτε τα πλήρη περιεχόμενα του τεύχους 242, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text