Αρχική | Εταιρίες | Ελληνικές Εταιρίες | Στο σφυρί σήμερα το πρώην ακίνητο της Neoset στο Νέο Ψυχικό

Στο σφυρί σήμερα το πρώην ακίνητο της Neoset στο Νέο Ψυχικό

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Στο σφυρί σήμερα το πρώην ακίνητο της Neoset στο Νέο Ψυχικό

Αντιμέτωπο με το ηλεκτρονικό σφυρί βρίσκεται σήμερα το πενταώροφο κτίριο στο Νέο Ψυχικό, το οποίο στο παρελθόν φιλοξενούσε εκθεσιακό χώρο της Neoset.

Κάποτε στέγαζε ένα από τα πιο εμβληματικά καταστήματα της ελληνικής εταιρείας επίπλων, ωστόσο η οικονομική κατάρρευση του ομίλου πριν περίπου μια δεκαετία δεν άφησε μεγάλα περιθώρια, συμπαρασύροντας και το συγκεκριμένο ακίνητο, το οποίο ακολούθησε τον δρόμο των πλειστηριασμών για οφειλές του ιδρυτή της Neoset Κωνσταντίνου Αλεξανδράκη.

Πρόκειται για ένα πενταώροφο κτίριο, που βρίσκεται στη συμβολή των λεωφόρων Κηφισίας και Κατεχάκη στο Νέο Ψυχικό συνολικής επιφάνειας 3.606,58 τ.μ. και έχει ανεγερθεί σε ένα οικόπεδο έκτασης 1.052 τ.μ..

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται προσπάθεια εκποίησης καθώς το σφυρί έχει ηχήσει 3 φορές στο παρελθόν και πιο συγκεκριμένα το 2018, το 2019 και το 2020 χωρίς, ωστόσο, να βρεθεί πλειοδότης.

Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 3.752.975 μειωμένη σε σχέση με τις προηγούμενες φορές που ήταν στα 3.950.500 ενώ επισπεύδουσα είναι η Eurobank Ergasias με την απαίτηση να ανέρχεται στο ποσό των 1.017.335 ευρώ.

Το κτίριο, το οποίο εδώ και αρκετά χρόνια είναι μισθωμένο από μια γνωστή αλυσίδα γυμναστηρίων, έχει ανακαινιστεί και λειτουργεί σαν χώρος εκγύμνασης και προπόνησης.

Αποτελείται από 3 υπόγεια, ισόγειο επιφανείας 720,03 τ.μ., πατάρι επιφανείας 564,69 τ.μ., πρώτο όροφο επιφάνειας 501,07 τ.μ. και δεύτερο όροφο επιφάνειας 235,25 τ.μ. και βρίσκεται σε προβεβλημένο σημείο.

Η Neoset συγκαταλέγεται ανάμεσα στις επιχειρήσεις θύματα που άφησε η ελληνική κρίση χρέους της προηγούμενης δεκαετίας καθώς δεν κατάφερε να επιβιώσει υπό το βάρος της οικονομικής ασφυξίας αλλά του τεράστιου ανταγωνισμού από τις ξένες αλυσίδες επίπλων.

Καταγράφοντας από το 2008 και μετά διαρκώς καθοδικές πωλήσεις, το αίτημα πτώχευσης που κατέθεσε 4 χρόνια αργότερα υπήρξε για πολλούς μια προδιαγεγραμμένη πορεία καθώς ο όμιλος είχε μεγάλα ανοίγματα και υποχρεώσεις, οι οποίες είχαν επιβαρυνθεί και από τις επενδύσεις στην ανάπτυξη του δικτύου, φτάνοντας to 2012 να αριθμεί 60 καταστήματα μεταξύ των οποίων και αρκετά franchise.

Κληρώνει και για το ακίνητο των Ζαχαροπλαστείων Δ. Βάρσος 1945 στα Βριλήσσια

Σήμερα, όμως, έχει προγραμματιστεί να χτυπήσει το σφυρί και για ένα ακίνητο το οποίο στεγάζει ένα από τα καταστήματα της αλυσίδας Ζαχαροπλαστείων Δ. Βάρσος 1945. Πρόκειται για μια οικοδομή στα Βριλήσσια, η οποία ανήκει στους Δημήτρη και Απόστολο Βάρσο.

Ο πλειστηριασμός αφορά σε ένα κτίριο, το οποίο βρίσκεται επί της λεωφόρου Πεντέλης στον αριθμό 90 στα Βριλήσσια με την τιμή πρώτης προσφοράς να έχει οριστεί στα 1,113 εκατ. ευρώ και επισπεύδουσα είναι τη Cepal Hellas.

Πρόκειται για ένα οικόπεδο, το οποίο εκτείνεται σε μια επιφάνεια 631,48 τ.μ. στο οποίο έχει ανεγερθεί τριώροφη οικοδομή με υπόγειους χώρους, κύριας και βοηθητικής χρήσης, η οποία αποτελείται από υπόγειο γκαράζ, υπόγεια αποθήκη, υπόγειο καταστήματος, ισόγειο καταστήματος, χώρος επαγγελματικής στέγης στον πρώτο όροφο και διαμέρισμα-κατοικία στον δεύτερο όροφο.

Κατά την εξωτερική αυτοψία, η οποία πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για κτίριο συμβατικής κατασκευής με χρονολογία αποπεράτωσης το 1986 ενώ βρίσκεται σε καλή κατάσταση συντήρησης καθώς το ζαχαροπλαστείο παραμένει κανονικά σε λειτουργία.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση δεν έχει καμία σχέση με το ζαχαροπλαστείο Βάρσος από το 1892, το οποίο δραστηριοποιείται στην Κηφισιά καθώς πρόκειται για διαφορετικές εταιρείες με διαφορετική διοίκηση.

Ματίνα Χαρκοφτάκη

 

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text