Αρχική | Ειδήσεις | Βιβλία - Μελέτες | Ευρωπαϊκή οικονομική ιστορία

Ευρωπαϊκή οικονομική ιστορία

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ευρωπαϊκή οικονομική ιστορία

Ευρωπαϊκή οικονομική ιστορία
Βασίλης
Πατρώνης

 

Το παρόν σύγγραμμα απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές οικονομικών και κοινωνικών επιστημών, ιστορίας και ευρωπαϊκού πολιτισμού, αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο αναγνώστη που θα ήθελε να εμβαθύνει στη μελέτη της ανάλυσης και της διαχρονικής εξέλιξης της ευρωπαϊκής οικονομικής ιστορίας.

Το πρώτο μέρος επικεντρώνεται στις κοινωνίες της Αρχαιότητας και του Μεσαίωνα και επιχειρεί μια αποτίμηση της οικονομίας πριν την εμφάνιση της αγοράς και μια περιγραφή της “οικονομικής επανάστασης” και της πορείας προς την εγκαθίδρυση των καπιταλιστικών σχέσεων παραγωγής. Στο δεύτερο μέρος αναλύονται τα επίπεδα και η διαδικασία μετάβασης από το τέλος του Μεσαίωνα και την Αναγέννηση στην πρώιμη νεότερη εποχή, στον εμπορικό καπιταλισμό και στα πρώτα στάδια της διαδικασίας εκβιομηχάνισης στην Ευρώπη.

Η βιομηχανική επανάσταση στην Αγγλία, η δεύτερη βιομηχανική επανάσταση, η άνοδος του καπιταλιστικού ανταγωνισμού και η δημιουργία της Belle Epoque, αποτελούν τα αντικείμενα του τρίτου μέρους. Το τέταρτο μέρος είναι αφιερωμένο στην οικονομική ιστορία του 20ού αιώνα, με έμφαση στην εποχή των πολέμων και της ύφεσης (1914-1945), στη χρυσή εποχή της καπιταλιστικής ανάπτυξης (1945-1973) και στην εποχή της στασιμότητας και του πληθωρισμού (1973-2000). Στο τελευταίο κεφάλαιο του βιβλίου επιχειρείται μια σύνδεση των οικονομικών εξελίξεων των τελευταίων δεκαετιών του 20ού αιώνα με τα σημερινά προβλήματα της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας.

Ο Βασίλης Πατρώνης είναι επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών. Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Οικονομική Ιστορία στο Πανεπιστήμιο Paris I (Πάνθεον-Σορβόνη), όπου υποστήριξε τη διδακτορική του διατριβή. Δείτε περισσότερα, εδώ.

Αγοράστε το βιβλίο, εδώ.
Τιμή: €44,52 (από €63,60)

 

Συγγραφέας : Πατρώνης, Βασίλης
Εκδότης : Ηρόδοτος
Έτος έκδοσης : 2019
ISBN : 978-960-485-242-0
Σελίδες : 436
Σχήμα : 24×15

 

Δείτε περισσότερα βιβλία στο θέμα "Οικονομική Ιστορία", εδώ.
Δείτε βιβλία των εκδόσεων EuroCapital, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text