Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Ευρωσύμβουλοι: Στα ύψη το ανεκτέλεστο υπόλοιπο συμβάσεων

Ευρωσύμβουλοι: Στα ύψη το ανεκτέλεστο υπόλοιπο συμβάσεων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ευρωσύμβουλοι: Στα ύψη το ανεκτέλεστο υπόλοιπο συμβάσεων

Τα δέκα εκατ. ευρώ εκτιμάται ότι ξεπέρασε το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των υπογεγραμμένων συμβάσεων των Ευρωσυμβούλων μετά και την πρόσφατη ανακοίνωση που εξέδωσε η εισηγμένη εταιρεία για την ανάληψη νέων εργασιών .

Το ύψος των ανεκτέλεστων συμβάσεων είναι πολλαπλάσιο του αντίστοιχου περυσινού (κυμαινόταν μεταξύ 3 και 4 εκατ. ευρώ) και ουσιαστικά εξασφαλίζει μια ανοδική πορεία των εργασιών της εισηγμένης τουλάχιστον για τη φετινή χρονιά και το 2023.

Συνολικότερα, οι ΕυρωσύμβουλοιΕΣΥΜΒ +1,40% αφού αντιμετώπισαν μεγάλες δυσκολίες έως το 2019, στη συνέχεια εκμεταλλεύονται το πολύ ευνοϊκότερο γι’ αυτούς περιβάλλον που διαμορφώνεται λόγω των έργων τα οποία προκηρύσσονται με κοινοτικά κονδύλια, όπως αυτά μέσω του προηγούμενου ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης, ενώ το νέο ΕΣΠΑ βρίσκεται προ των πυλών. Κύκλοι της αγοράς μάλιστα, μιλούν για μια ευρύτατη σειρά διεκδικούμενων νέων συμβάσεων από τις εταιρείες του χώρου των συμβούλων, με το μεγάλο στοίχημα γι’ αυτές να βρίσκεται στο πώς θα υπάρξει η κατάλληλη οργάνωση και στελέχωση προκειμένου να υλοποιηθούν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα οι νέες εργασίες που θα προκύψουν.

Το 2021 οι ΕυρωσύμβουλοιΕΣΥΜΒ +1,40% σημείωσαν κύκλο εργασιών ύψους 4,12 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 691 χιλ. ευρώ, ενισχυμένα ωστόσο και από υπεραξίες ακίνητης περιουσίας. Τα ίδια κεφάλαια στις 31/12/2021 διαμορφώθηκαν σε +487 χιλ. ευρώ και ο καθαρός δανεισμός στα 3,175 εκατ. ευρώ.

Μέσα στη φετινή χρονιά ωστόσο, η καθαρή θέση και η ρευστότητα της εταιρείας ενισχύθηκαν από την ήδη ολοκληρωθείσα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών ύψους 1,557 εκατ. ευρώ, ενώ αυτή την περίοδο δρομολογούνται γραφειοκρατικές διαδικασίες προκειμένου να μπορέσει να εκποιηθεί το ακίνητο που διαθέτει η εισηγμένη στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με κύκλους προσκείμενους στην εταιρεία, το ακίνητο βρίσκεται σε πολύ καλή και αναπτυσσόμενη τοποθεσία και ήδη έχει εκδηλωθεί σχετικό αγοραστικό ενδιαφέρον. Ενδεικτικά μάλιστα αναφέρεται ότι με μια αποτίμηση της τάξεως των 4,5 εκατ. ευρώ προκύπτει για τον αγοραστή μια σαφώς ικανοποιητική απόδοση ενοικίου (yield).

Σε περίπτωση που η πώληση του συγκεκριμένου ακινήτου ολοκληρωθεί μέσα στο δεύτερο φετινό εξάμηνο, τότε οι ΕυρωσύμβουλοιΕΣΥΜΒ +1,40% θα κλείσουν το 2022 με σημαντικά θετικό καθαρό ταμείο (διαθέσιμα υψηλότερα από το σύνολο των τραπεζικών υποχρεώσεων).

Το θέμα της ενδεχόμενης νέας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών και συμμετοχή στρατηγικού επενδυτή αναβάλλεται τουλάχιστον για το προσεχές μέλλον.

Στέφανος Kοτζαμάνης

 

Πηγή:euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text