Αρχική | Οικονομία | Ευρωπαϊκή Οικονομία | Έτοιμη η Ιταλία για τη δεύτερη δόση του Ταμείου Ανάκαμψης

Έτοιμη η Ιταλία για τη δεύτερη δόση του Ταμείου Ανάκαμψης

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Έτοιμη η Ιταλία για τη δεύτερη δόση του Ταμείου Ανάκαμψης

Από το συνολικό ποσό των 191 δισ. ευρώ που πρόκειται να λάβει η Ρώμη από το εθνικό σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας, η Ρώμη έχει ήδη αποστείλει στην Επιτροπή το αίτημά της για την καταβολή της δεύτερης δόσης ύψους 21 δισ. ευρώ – 10 δισ. ευρώ σε επιχορηγήσεις και 11 δισ. ευρώ σε δάνεια. Η πρώτη δόση ήταν επίσης ύψους 21 δισεκατομμυρίων ευρώ.

«Η κατανομή των πόρων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα γίνει τους επόμενους μήνες, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης που απαιτείται από τους κανονισμούς», ανακοίνωσε την Τετάρτη (29 Ιουνίου) το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.

Την Τετάρτη δόθηκε επίσης το τελικό πράσινο φως από τη Βουλή των Αντιπροσώπων για τη μετατροπή του νομοθετικού διατάγματος που περιέχει τα μέτρα που υλοποιούν το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Το NextGenerationEU είναι το μεγαλύτερο πακέτο ανάκαμψης στην ευρωπαϊκή ιστορία και η Ιταλία λαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του. Η Επιτροπή έχει ήδη αποστείλει την πρώτη δόση ύψους 21 δισ. από τα 191 δισ. ευρώ.

Το ιταλικό σχέδιο καλύπτει ένα φάσμα επενδύσεων, από την υγειονομική περίθαλψη έως τον πολιτισμό, περνώντας μέσα από την ψηφιοποίηση και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα. Ορισμένα στοιχεία πρόκειται να υλοποιηθούν καθώς επιτυγχάνονται οι στόχοι για το πρώτο εξάμηνο του έτους.

 

Πηγή:euractiv.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text