Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προσπαθεί και σήμερα (Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2022) να κρατήσει τις 800 μονάδες

Ο ΓΔ προσπαθεί και σήμερα (Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2022) να κρατήσει τις 800 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Συνεχίζεται και σήμερα η καθοδική τάση της αγοράς με τον ΓΔ να σημειώνει μικρή πτώση -0,20% (στις 804 μονάδες, στις 4.10 μμ) με μικρό τζίρο (55 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με μικρή άνοδο στην Ευρώπη χωρίς να επηρεάζεται η εκεί καθοδική τάση.

Στο γράφημα φαίνεται η ενεργή καθοδική τάση του ΓΔ ο οποίος πλησιάζει επικίνδυνα το ψυχολογικό επίπεδο των 800 μονάδων και το χαμηλό έτους των 790 μονάδων τα οποία αν σπάσει καθοδικά, θα περάσουμε ένα δύσκολο καλοκαίρι.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Διατηρούμε την στρατηγική που δημοσιεύσαμε χθες: Όσο ο ΓΔ θα κινείται κάτω του μέσου άξονα των 820 μονάδων της 15νθήμερης διακύμανσής του, το ΤΧ δεν θα κάνει καμία κίνηση, αγοραστική ή πωλητική. Σε αγορές θα προχωρήσουμε μόνον αν ο ΓΔ αναστραφεί ανοδικά και σπάσει ανοδικά ή προσεγγίσει επιθετικά το κυλιόμενο Υψηλό 20 ημερών που σε λίγες μέρες θα βρεθεί στις 840 μονάδες.

Μετοχές

Παρά την οριακή πτώση του ΓΔ το πλάτος της αγοράς είναι αυτή τη στιγμή καθαρά πτωτικό με τα 2/3 των μετοχών να κινούνται αρνητικά ενώ 5 μετοχές, οι ΦΡΛΚ, ΑΛΦΑ, ΠΕΙΡ, ΙΝΤΕΚ και ΕΝΤΕΡ, χάνουν περισσότερο του -3% σε σύγκριση με 4 μετοχές, τις, ΒΙΟΣΣΚ, ΙΝΚΑΤ, ΙΝΤΚΑ και ΟΤΕ, που κερδίζουν πάνω από +3%.

Η μετοχή της ημέρας : με κριτήρια το μέγεθος της ανόδου τιμής και των όγκων καθώς και την διαγραμματική θέση, καμία μετοχή δεν παίρνει σήμερα τέτοιο τίτλο. Η ΒΙΟΣΣΚ προσπαθεί να αναστρέψει την έντονη καθοδική τάση, ο ΟΤΕ να ανακτήσει την προχθεσινή αποκοπή μερίσματος και μόνον οι αδελφές ΙΝΚΑΤ και ΙΝΤΚΑ, ιδίως η ΙΝΚΑΤ,  τραβούν την προσοχή μας για τους μεγάλους όγκους και τις μεγάλες αυξήσεις τιμών λόγω των τελευταίων ευνοϊκών επιχειρηματικών εξελίξεων.

Σε καθαρή ανοδική τάση και κοντά στο υψηλό τριμήνου βρίσκονται πλέον μόνον οι ΜΟΗ και ΕΕΕ.

Αντίθετα, ο ΜΥΤΙΛ δείχνει να διασπά σήμερα καθοδικά το χαμηλό έτους 2022.

Νέα χαμηλά έτους 2022 σημειώνουν σήμερα οι, ΜΥΤΙΛ, ΚΟΥΕΣ, ΕΧΑΕ, ΕΛΠΕ , ΤΙΤΚ, ΑΒΑΞ, ΜΙΓ, ΒΙΟ, ΕΥΡΩΒ, ΠΕΙΡ, ΑΛΦΑ, ΕΥΡΩΒ και ΦΡΛΚ.

ΔΤΡ Εχει σπάσει πλέον καθαρά το ψυχολογικό στήριγμα των 500 μονάδων. Η τρέχουσα τιμή 480 μονάδων βρίσκεται σε χαμηλό έτους και σε καταβύθιση  -35% από το υψηλό 2022 των 740 μονάδων.

 

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

 

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text