Αρχική | Οικονομία | Ευρωπαϊκή Οικονομία | Ευρωζώνη: Επιβραδύνθηκε εκ νέου ο σύνθετος ΡΜΙ τον Ιούνιο

Ευρωζώνη: Επιβραδύνθηκε εκ νέου ο σύνθετος ΡΜΙ τον Ιούνιο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ευρωζώνη: Επιβραδύνθηκε εκ νέου ο σύνθετος ΡΜΙ τον Ιούνιο

Η ανάπτυξη των επιχειρήσεων στην ευρωζώνη επιβραδύνθηκε περαιτέρω τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με έρευνα στην οποία οι δείκτες που αφορούν στο μέλλον, υποδηλώνουν ότι η περιοχή θα μπορούσε να περιέλθει σε ύφεση αυτό το τρίμηνο καθώς η κρίση του κόστους διαβίωσης κρατά τους καταναλωτές επιφυλακτικούς.

Ο σύνθετος ΡΜΙ της S&P Global υποχώρησε σε χαμηλό 16 μηνών στις 52 μονάδες τον Ιούνιο από τις 54,8 μονάδες τον Μάιο, οριακά υψηλότερα από τις αρχικές εκτιμήσεις για 51,9 μονάδες.

"Η απότομη επιδείνωση του ρυθμού ανάπτυξης της επιχειρηματικής δραστηριότητας της ευρωζώνης, αυξάνει το ρίσκο η περιοχή να περιέλθει σε ύφεση στο γ΄ τρίμηνο”, τόνισε ο Chris Williamson επικεφαλής οικονομολόγος της S&P Global.

"Ο μεταποιητικός τομέας είναι ήδη σε κάμψη, για πρώτη φορά εδώ και δύο χρόνια, και ο τομέας των υπηρεσιών έχει υποστεί αξιοσημείωτη απώλεια δυναμικής ανάπτυξης εν μέσω της κρίσης του κόστους διαβίωσης. Οι δαπάνες των νοικοκυριών για μη βασικά αγαθά και υπηρεσίες έχουν δεχθεί ιδιαίτερη πίεση λόγω της εκτίναξης των τιμών”, ανέφερε.

Ο ΡΜΙ υπηρεσιών υποχώρησε στις 53 από τις 56,1 μονάδες, οριακά υψηλότερα από τις εκτιμήσεις για 52,8 μονάδες.

Στο μεταξύ, αν και οι πληθωριστικές πιέσεις μετριάστηκαν κάπως τον προηγούμενο μήνα, ο δείκτης τιμών παραγωγής στις υπηρεσίες παρέμεινε κοντά στο ιστορικό υψηλό των 63,2 μονάδων, χαμηλότερα από τις 64,6 μονάδες τον Μάιο.

 

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text