Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Πρόβλεψη για αύξηση του εμπορίου μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας κατά 42% φέτος

Πρόβλεψη για αύξηση του εμπορίου μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας κατά 42% φέτος

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Πρόβλεψη για αύξηση του εμπορίου μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας κατά 42% φέτος

Ο εμπορικός τζίρος μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας ενδέχεται να αυξηθεί στα 50 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, δηλαδή 15 δισεκατομμύρια δολάρια περισσότερο από τα στοιχεία του περασμένου έτους, όπως προέβλεψε ο Τούρκος πρέσβης στη Μόσχα, Μεχμέτ Σαμσάρ.

Μιλώντας στο περιθώριο της διεθνούς βιομηχανικής έκθεσης Innoprom την Τρίτη στη ρωσική πρωτεύουσα, ο Τούρκος διπλωμάτης σημείωσε: «Πέρυσι [το ρωσοτουρκικό εμπόριο] ήταν 35 δισεκατομμύρια δολάρια, από όσο γνωρίζουμε. Φέτος αναμένουμε ότι θα είναι περίπου 50 δισεκατομμύρια δολάρια εάν πέσουν λίγο οι τιμές της ενέργειας». Αν τελικά είναι ορθές οι εκτιμήσεις του, θα πρόκειται για αύξηση του διμερούς εμπορίου κατά 42% σε ετήσια βάση.

Ο ίδιος βάσισε τις προβλέψεις αυτές στο γεγονός ότι το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους ο όγκος του αμοιβαίου εμπορίου μεταξύ των δύο κρατών έχει ήδη φτάσει τα 30 δισ. δολάρια.

Η ανάπτυξη του εμπορίου, σύμφωνα με τον κ. Σαμσάρ, συνδέεται με την αυξημένη συνεργασία, το εμπόριο μεταξύ τις δύο χώρες και με τη δυναμική των αλλαγών στις τιμές της ενέργειας.

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία έχει αρνηθεί να συμμετάσχει στο διεθνές εμπάργκο κατά της Ρωσίας, μολονότι είναι χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ.

Ο Τούρκος πρέσβης είπε επίσης ότι η Τουρκία και η Ρωσία έχουν «κάποια σχέδια για αμοιβαίες επενδύσεις στη βιομηχανία και το εμπόριο». Σύμφωνα με τον ίδιο, τον Αύγουστο, μια μεγάλη τουρκική αντιπροσωπεία ειδικών από τον τομέα της μηχανολογίας σχεδιάζει να επισκεφθεί τη Μόσχα και οι κατασκευαστές γεωργικών μηχανημάτων σκοπεύουν να επισκεφθούν τις περιοχές της Ρωσίας. «Πάντα περιμένουμε επίσης Ρώσους επιχειρηματίες στην Τουρκία», τόνισε ο διπλωμάτης στη Μόσχα.

 

Πηγή:kathimerini.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text