Αρχική | Οικονομία | Ευρωπαϊκή Οικονομία | JP Morgan: Discount 11% για τις ελληνικές μετοχές έναντι των ευρωπαϊκών

JP Morgan: Discount 11% για τις ελληνικές μετοχές έναντι των ευρωπαϊκών

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
JP Morgan: Discount 11% για τις ελληνικές μετοχές έναντι των ευρωπαϊκών

Discount 11% έναντι των υπόλοιπων ευρωπαϊκών αγορών εμφανίζουν οι μετοχές του ΧΑ, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της JP Morgan, διαπραγματεύονται με P/E 9,3.

Με τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο του P/E του ΧΑ να εντοπίζεται από τον επενδυτικό οίκο στο 12,9, οι ελληνικές μετοχές εμφανίζουν discount 28% έναντι των μακροπρόθεσμων αποτιμήσεών τους.

Το P/Book διαμορφώνεται στο 0,9, εμφανίζονται discount 41% έναντι του μέσου όρου της Ευρωζώνης αλλά και discount 47% έναντι του μακροπρόθεσμου μέσου όρου (1,7).

Η μερισματική απόδοση του ΧΑ υπολογίζεται στο 2,8%, έναντι 2,6% που είναι ο μακροπρόθεσμος μέσος όρος.

Η JP Morgan προβλέπει ότι τα κέρδη ανά μετοχή θα αυξηθούν φέτος κατά 93%, θα μειωθούν το 2023 κατά 20% και θα αυξηθούν το 2024 κατά 19%.

Ο οίκος επικαλείται τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις της αγοράς για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, οι οποίες κάνουν λόγο για αύξηση του ΑΕΠ κατά 3,5% φέτος και 3,4% το 2023.

Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές του οίκου, οι οικονομίες της περιφέρειας θα ωφεληθούν δυσανάλογα πολύ από το Ταμείο Ανάκαμψης, το οποίο αρχίζει να εφαρμόζεται.

Τα στοιχεία της JP Morgan δείχνουν ότι η Ελλάδα θα λάβει κεφάλαια 30,5 δισ.  ευρώ, που αντιστοιχούν στο 16,6% του ΑΕΠ, ενώ έχουν ήδη εκταμιευτεί 3,96 δισ. ευρώ.

Κ. Σαμ.

 

Πηγή:moneyreview.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text