Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | Ασθενική αντίδραση από την αγορά, μετά τη χθεσινή μεγάλη πτώση.

Ασθενική αντίδραση από την αγορά, μετά τη χθεσινή μεγάλη πτώση.

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Η αγορά της Αθήνας, δε μπόρεσε να αντιδράσει σήμερα, παρά την πολύ μεγάλη χθεσινή της πτώση. Είναι χαρακτηριστικό ότι, ακόμη και ο τραπεζικός δείκτης, ο οποίος χθες κατέγραψε απώλεια 9,0% (!), πετυχαίνει σήμερα, ασθενική αντίδραση, χωρίς να “πείθει” για τη δυναμική του.

 

Δεν είναι βέβαιο ότι ο δείκτης θα κλείσει με θετικό πρόσημο και σήμερα. Αν υποχωρήσεις, θα πρόκειται για την 6η συνεχόμενη πτώση του.

 

Η αξία των συναλλαγών, είναι μάλλον μέτρια (€ 17,5 εκατομμύρια, μέχρι την 12:15 μμ). Δε νομίζουμε ότι η συνολική αξία θα είναι αξιόλογη σήμερα.

 

Διατηρούμε την άποψη ότι, η αγορά δεν έχει ενδιαφέρον και δε θα έχει για αρκετό ακόμη διάστημα. Ακόμη και αν κάνει κάποια ανοδική αντίδραση, αυτή θα είναι προσωρινή. Κακή εκτίμηση για όσους παραμένουν εντός της αγοράς, καλή για όσους είναι απ’ έξω.

 

Το “απόλυτο σύστημα”, αφού μας ταλαιπώρησε -λόγω των συνθηκών της αγοράς- κατά τους προηγούμενους μήνες, δείχνει να επανέρχεται και, εάν η παρούσα κατάσταση κρατήσει για αρκετό καιρό, το επόμενο σήμα (εισόδου) που θα δώσει, θα είναι και έγκυρο και ιδιαίτερα κερδοφόρο.

 

Ανοδικά άνοιξαν οι ευρωπαϊκές αγορές, αλλά σταδιακά “γλιστρούν” προς τα κάτω και περιμένουν το άνοιγμα της Νέας Υόρκης. (εδώ).

 

Το επιτόκιο του αμερικανικού 2ετούς ομολόγου, παραμένει -έστω και οριακά- πάνω από το επιτόκιο του 10ετούς, επιβεβαιώνοντας την υφεσιακή ψυχολογία που έχει διαμορφωθεί.

 

Δείτε την κατάσταση των κυριότερων διεθνών αγορών, οι περισσότερες από τις οποίες βρίσκονται σε κατάσταση “πτωτικής αγοράς” (εδώ).

 

Στις θετικές ειδήσεις της ημέρας, η Παπουτσάνης ανακοίνωσε αύξηση των πωλήσεών της κατά 39% για το α’ εξάμηνο. Έτσι, η μέχρι πριν μερικά χρόνια, μικρή εταιρία, μεγεθύνεται και οι πωλήσεις της φέτος θα ξεπεράσουν τα € 60 εκατομμύρια ευρώ (εδώ). Είναι από τις εταιρίες που, σταθερά, υποστηρίζουμε από την πρώτη μέρα της επανέκδοσής μας. Και συνεχίζουμε να το κάνουμε.

 

Ουδέν σημαντικό ανακοινώθηκε σήμερα στη συνέλευση του ΑΔΜΗΕ. Η οποία έγινε εξ’ αποστάσεως, επειδή η εταιρία φοβάται τη διασπορά του Covid. Μία από τα ίδια. Υψηλότατες αμοιβές (για τη διοίκηση), έργα με απευθείας αναθέσεις, νέες προσλήψεις, χαμηλή αμοιβές από τη ΡΑΕ, χωρίς να ανοίγει μύτη. Ουδείς νοιάζεται.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text