Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Γ. Αλεξόπουλος: Στόχος των ΕΛΠΕ τα 2GW ΑΠΕ μέχρι το 2030

Γ. Αλεξόπουλος: Στόχος των ΕΛΠΕ τα 2GW ΑΠΕ μέχρι το 2030

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Γ. Αλεξόπουλος: Στόχος των ΕΛΠΕ τα 2GW ΑΠΕ μέχρι το 2030

Η κρίση της Ουκρανίας έδειξε πόσο σημαντική είναι η ασφάλεια προμήθειας, τόνισε το εκτελεστικό μέλος του ΔΣ των ΕΛΠΕ και διευθύνων σύμβουλος της ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες Γ. Αλεξόπουλος μιλώντας στο συνέδριο του Economist.

Ο κ. Αλεξόπουλος τόνισε ότι όσο επιταχύνεται η ενεργειακή μετάβαση θα πρέπει οι κυβερνήσεις και ο ενεργειακός τομέας να διασφαλίσουν ότι δε θα διακινδυνεύσουμε την προμήθεια και ταυτόχρονα να εξασφαλίσουμε ότι αυτή θα γίνει με το μίνιμουμ κόστος.

Καλωσορίζουμε την ευκαιρία που μας έδωσε το Ευρωπαϊκό συμβούλιο να για την ενεργειακή ουδετερότητα με τη χρήση των ανανεώσιμων καυσίμων ώστε να πετύχουμε το στόχο της απανθρακοποίησης των μεταφορών και πιστεύουμε ότι έγινε ένα βήμα στη σωστή κατεύθυνση, ανέφερε ο κ. Αλεξόπουλος.

Ταυτόχρονα τόνισε ότι στη διαδικασία της ενεργειακής μετάβασης θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι απαιτείται η χρήση και της συμβατικής ενέργειας. Θα χρειαζόμαστε τις συμβατικές πηγές ενέργειας για αρκετά χρόνια και αυτό σημαίνει μεσοπρόθεσμες επενδύσεις, ανέφερε χαρακτηριστικά .

Αναφερόμενος στο ρόλο των ΕΛΠΕ τόνισε ότι έχει ξεκινήσει το πλάνο του μετασχηματισμού Vision 2025 με στόχο την απανθρακοποίηση της δραστηριότητας αλλά και την ανάπτυξη του νέου πυλώνα των ΑΠΕ.

Ο ίδιος έκανε αναφορά στις πρωτοβουλίες μείωσης της ενεργειακής κατανάλωσης του Ομίλου αλλά και χρήσης ανανεώσιμης ενέργειας, ενώ παράλληλα τόνισε ότι αναπτύσσονται ΑΠΕ. Αυτή τη στιγμή η εγκατεστημένη ισχύς φτάνει τα 300MW ενώ στόχος είναι τα 2GW μέχρι το 2030.

Τέλος ο κ. Αλεξόπουλος αναφέρθηκε στις αλλαγές σε επίπεδο εταιρικής δομής αλλά και εταιρικής διακυβέρνησης στον όμιλο, ενώ υπογράμμισε ότι σύντομα θα ανακοινωθεί η νέα ονομασία και ταυτότητα των ΕΛΠΕ, που θα αντανακλά τόσο την κληρονομιά όσο και το όραμα του ομίλου για την ενεργειακή μετάβαση.

Χ. Φλουδόπουλος

 

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text