Αρχική | Εταιρίες | Τράπεζες | Αlpha bank: Επιλέγει για την αξιοποίηση 573 ακινήτων στρατηγικό επενδυτή στο χαρτοφυλάκιο Skyline

Αlpha bank: Επιλέγει για την αξιοποίηση 573 ακινήτων στρατηγικό επενδυτή στο χαρτοφυλάκιο Skyline

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Αlpha bank: Επιλέγει για την αξιοποίηση 573 ακινήτων στρατηγικό επενδυτή στο χαρτοφυλάκιο Skyline

Σύμφωνα, με πληροφορίες από τραπεζικές πηγές η επιλογή του προτιμητέου επενδυτή αποτελεί πλέον θέμα χρόνου.

Για το χαρτοφυλάκιο ακινήτων του Skyline (ανακτηθέντα και ιδιοχρησιμοποιούμενα) έχουν υποβάλλει δεσμευτικές προσφορές oι κοινοπραξίες Dimand – ΗIG, η Invel – Prodea και oι Brook Lane – Davidson Kempner.

Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία είναι και ο στρατηγικός επενδυτής της Alpha στην Cepal για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Στις προσφορές τους, οι τρείς κοινοπραξίες έχουν προσεγγίσει κοντά στην αξία των ακινήτων ενώ έχουν προταθεί και συνδυαστικές προσφορές - όπως έκδοση μετοχών, χρηματοπιστωτικά μέσα, συνδυασμός δανεισμού – ομολογιακού δανείου - από τις οποίες η τράπεζα θα καλύψει τις διαφορές από τις εκπτώσεις που έχουν προσφέρει οι επενδυτές στις προσφορές τους .

Ποιό είναι το χαρτοφυλάκιο Skyline

Το χαρτοφυλάκιο αφορά 573 ακίνητα συνολικής αξίας 535 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνει τρείς κατηγορίες ακινήτων : 50 ακίνητα υψηλής προβολής με αξία 280 εκατ. ευρώ, τα 320 ακίνητα με αξία 180 εκατ. ευρώ (ακίνητα τα οποία χρειάζονται ανακαινίσεις) και 205 κατοικίες – διαμερίσματα αξίας 75 εκατ. ευρώ, τα οποία αναμένεται να πουληθούν σταδιακά.

Το 60% των ακινήτων εντοπίζεται στην περιοχή της Αττικής και ένα 11% αφορά την περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Σ ότι αφορά τις κατηγορίες το 45% αποτελείται απο γραφεία, το 30% απο εμπορικά καταστήματα, το 15% κατοικίες, το 8% βιομηχανικούς χώρους και το 2% ξενοδοχεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο στρατηγικός επενδυτής σε συνεργασία με την Alpha bank θα προχωρήσει σε ανάπτυξη - επανατοποθέτηση ακινήτων, ενώ όποια ακίνητα είναι “ώριμα” θα πωληθούν (κυρίως κατοικίες).

Τα έσοδα μαζί με δανειακά κεφάλαια και ίδια κεφάλαια θα χρηματοδοτήσουν αγορές νέων ακινήτων ή τις ανακαινίσεις του υφιστάμενου χαρτοφυλακίου.

Εν τω μεταξύ, η Alpha Αστικά ακίνητα έχει ήδη ολοκληρώσει την ενσωμάτωση της δραστηριότητας παροχής υπηρεσιών διαχείρισης ακινήτων (Alpha Διαχειρίσεως ακινήτων και επενδύσεων AREM -I), και η νέα εταιρεία θα προχωρήσει σε μακροχρόνια σύμβαση παροχής υπηρεσιών ακινήτων με τον στρατηγικό επενδυτή προσφέροντας στην τράπεζα σταθερά έσοδα.

Η τράπεζα σύμφωνα και με τις παρουσιάσεις με την κοινή εταιρεία υπολογίζει να μειώσει τα risk weighted assets κατά 300 εκατ. ευρώ.

Παφίλας Δημήτρης

 

Πηγή:bankingnews.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text