Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Αναιμική είναι η σημερινή (Τετ, 6/7/22) ανοδική αντίδραση της αγοράς κάτω από τις 800 μονάδες του ΓΔ

Αναιμική είναι η σημερινή (Τετ, 6/7/22) ανοδική αντίδραση της αγοράς κάτω από τις 800 μονάδες του ΓΔ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δεν μας πείθει η μέχρι τούδε (4.10 μμ) σημερινή ανοδική αντίδραση της αγοράς καθόσον η άνοδος του ΓΔ είναι μέτρια (+0,7%, στις 785 μονάδες), ο τζίρος 70 εκατ αναμενομένων  στο κλείσιμο, είναι επίσης μέτριος ενώ τα ίδια παρατηρούμε και στους ευρωπαϊκούς δείκτες.

Η σημερινή ανοδική αντίδραση +0,7% του ΓΔ είναι σχεδόν αμελητέα αν συγκριθεί  με την πτώση -20% από το υψηλό έτους των 970 μονάδων έως το χθεσινό κλείσιμο των 780 μονάδων και επίσης είναι πολύ μικρή αν συγκριθεί με την τελευταία απότομη καθίζηση ΕΤ (από τις 840 στις 870 μονάδες) ποσοστιαίου μεγέθους -7%.

Για να δεχθούμε ότι ξεκινά πιθανή μεσοπρόθεσμη ανοδική αναστροφή της αγοράς θα πρέπει ο ΓΔ να ανακτήσει το μισό της πτώσης ΕΤ κλείνοντας πάνω από τις 808 μονάδες ή, να το στρογγυλέψουμε, πάνω από τις 800 μονάδες.

Ώστε, όσο ο ΓΔ θα κινείται κάτω των 800 μονάδων εμείς δεν θα κάνουμε καμία σκέψη για αγορές μετοχών.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά περίπου 2/3 με μετρητά και 1/3 μετοχές ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Σήμερα έχουμε την ευκαιρία να δούμε ποιες μετοχές κάνουν τοπικές ανοδικές αναστροφές δηλαδή, μεγάλες ανόδους με μεγάλους όγκους μεγαλύτερους των χθεσινών μετά από μεγάλη πτωτική πορεία. Εντοπίσαμε μόνον τρεις μετοχές, τις δύο τραπεζικές, πρώτιστα την ΑΛΦΑ με σημερινή άνοδο +3,8% με όγκο 11 εκατ τεμαχίων μέχρις στιγμής μετά από πτώση -48% από το υψηλό Φεβρ 2022 και εκ δευτέρου την ΕΥΡΩΒ με σημερινή άνοδο +3,4% με όγκο επίσης 10 εκατ τεμαχίων μετά από πτώση -37% από το υψηλό Φεβρουαρίου. Και  εκ δευτέρου εντοπίσαμε την ΜΥΤΙΛ με άνοδο +1.20% και όγκο 420 χιλ τεμαχίων μετά από πτώση -30% από το υψηλό 2022.

Από την άλλη μεριά όμως, αρκετές μετοχές όπως οι, ΑΛΜΥ, ΕΧΑΕ, ΑΒΑΞ, ΚΟΥΕΣ και ΑΤΤΙΚΑ,  συνεχίζουν και σήμερα την πορεία τους προς χαμηλά έτους. Ο λόγος 5 νέα χαμηλά έτους προς μηδέν νέα υψηλά σε μετοχές δείχνει ότι η καθοδική τάση καλά κρατεί.

Τέλος, οι μέχρι πρότινος νικήτριες του 2022, οι ΜΟΗ και ΤΕΝΕΡΓΑ, σήμερα πιέζονται άσχημα με πτώσεις περίπου -2,59% αλλά με μικρούς σχετικά όγκους.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

 

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text