Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Η αγορά αντιδρά σήμερα (Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2022) έντονα ανοδικά στα επίπεδα λίγο κάτω των 800 μονάδων του ΓΔ

Η αγορά αντιδρά σήμερα (Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2022) έντονα ανοδικά στα επίπεδα λίγο κάτω των 800 μονάδων του ΓΔ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Παρακολουθούμε με προσοχή την σημερινή εκτίναξη της αγοράς με τον ΓΔ να σημειώνει μεγάλη άνοδο +2,35% (στις 897 μονάδες, στις 4.20 μμ) με μέτριο τζίρο (80 εκατ αναμενόμενων  στο κλείσιμο) και με ανάλογα περιστατικά (ανοδική αντίδραση από τα χαμηλά έτους) στους ευρωπαϊκούς δείκτες (οι αμερικανικοί ξεκίνησαν την άνοδό τους πρίν 2 εβδομάδες).

Κατά την άποψή μας, του trend following, η αναστροφή μιας καθοδικής τάσης (μεγέθους -20% στον ΓΔ από το υψηλό Φεβρουαρίου), δεν μπορεί να εδραιωθεί με μια μόνον ανοδική συνεδρίαση, όσο ισχυρή κι αν είναι αυτή. Θα πρέπει οι τιμές να σπάσουν ανοδικά και μια μεσοπρόθεσμη αντίσταση και έναν μεσοπρόθεσμο, πχ 20-30 ημερών, κινητό μέσο, το οποίο μπορεί να γίνει πάνω από τις 820-830 μονάδες.

Συνεπώς, εμείς θα παραμείνουμε εκτός αγοράς όσο ο ΓΔ δεν θα διασπά κρίσιμα επίπεδα όπως είναι το ψυχολογικό όριο των 800 μονάδων και τη μέση τιμή της μηνιαίας διακύμανσης που βρίσκεται στις 810 μονάδες.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Παρακολουθούμε ποιες μετοχές αντιδρούν με την μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο τιμής και κυρίως με τους μεγαλύτερους γι αυτές όγκους που να είναι μεγαλύτεροι των χθεσινών ή του μέσου όρου των 3 προηγουμένων συνεδριάσεων.

Ξεχωρίζουμε μόνον τις ΣΕΝΕΡ και ΕΤΕ καθώς και την ΙΝΛΟΤ που ισοφαρίζει το υψηλό τριμήνου των 0,57 με μεγάλη άνοδο +5% και μεγάλους όγκους 400 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής.

Οι πίπτουσες σήμερα ΜΟΗ και ΕΕΕ κόβουν το μέρισμά τους.

Τέλος, ο ΔΤΡ σημειώνει σήμερα μεγάλη άνοδο +5% με μέτριους προς ικανοποιητικούς τζίρους μέχρις στιγμής (24 εκατ) αλλά αρκετά κάτω του ορόσημου των 500 μονάδων (τώρα βρίσκεται στις 470).

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

 

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text