Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα (Τετ, 13/7/2022) να ανακτήσει τις 800 μονάδες

Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα (Τετ, 13/7/2022) να ανακτήσει τις 800 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Μεγάλη μεταβλητότητα παρατηρούμε στην σημερινή συνεδρίαση. Ο ΓΔ κατά το πρώτο ημίωρο κυμάνθηκε ήπια αρνητικά -0,10%, πριν μιάμιση ώρα είχε εκτοξευθεί στο +1,75% (στις 808 μονάδες) και τώρα (4.25 μμ) έχει υποχωρήσει στο +0,55% (στις 798 μονάδες). Ο τζίρος κυμαίνεται στα χθεσινά επίπεδα των περίπου 50 εκατ αλλά οι ευρωπαϊκοί δείκτες δείχνουν αδυναμία (DAX -1,50%  χάνοντας το 40% της ισχυρής ανοδικής αντίδρασης της περασμένης εβδομάδας).

Διατηρούμε την ίδια οπτική της αγοράς όπως χθες και προχθές : Οσο ο ΓΔ θα κινείται πάνω από την μέση τιμή του 7ήμερου εύρους του δηλαδή πάνω από τις 791 μονάδες και ιδίως αν ξεπεράσει το υψηλό 7 ημερών των 802 μονάδων, θα υπάρχουν κάποιες ελπίδες εκκίνησης ανοδικής αναστροφής του ΓΔ προς τις 900 μονάδες.  Αν όμως ο ΓΔ υποκύψει σε επίπεδα κάτω του μέσου άξονά 7 ημερών δηλαδή κάτω των 791 μονάδων, τότε θα είναι πιθανό να δούμε μέσα στο καλοκαίρι νέα χαμηλά έτους κάτω των 780 μονάδων. Υπό αυτή την οπτική, η σημερινή συνεδρίαση χαρακτηρίζεται μάλλον σαν ουδέτερη.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο.

Μετοχές

Οι ανοδικές μετοχές είναι αυτή τη στιγμή λίγο περισσότερες των καθοδικών επιβεβαιώνοντας το οριακά θετικό πρόσημο του ΓΔ ενώ τρεις μετοχές, οι ΔΕΗ, ΜΠΕΛΑ και ΑΒΑΞ σημειώνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +5% σε σύγκριση με δυο, τις ΑΤΤ και ΠΑΠ, που σημειώνουν μεγάλες πτώσεις λίγο χειρότερες του -3%.

Με κριτήρια το μέγεθος της ανόδου, των όγκων και την διαγραμματική θέση, καμία μετοχή δεν μας κάνει εντύπωση σήμερα εκτός μερικώς της ΕΕΕ που σημειώνει και πάλι νέο υψηλό 4μήνου, η μοναδική για σήμερα και για τις τελευταίες 5-6 συνεδριάσεις.

Η ΚΟΥΕΣ και ΔΕΗ προσπαθούν σήμερα να πετύχουν αναστροφή τύπου ακίδας V αλλά δεν μας πείθουν ιδιαίτερα οι όγκοι.

Οι τράπεζες δεν μπορούν να σηκώσουν κεφάλι, αυτή τη στιγμή ο ΔΤΡ βρίσκεται στις 460 μονάδες από τις 750 του Φλεβάρη (-39% από τότε).

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00-4.30 μμ.

 

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text