Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ μόλις επανήλθε σήμερα (Δευτ, 18/7/22) οριακά πάνω από τις 800 μονάδες

Ο ΓΔ μόλις επανήλθε σήμερα (Δευτ, 18/7/22) οριακά πάνω από τις 800 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Από σήμερα το γράφημα του ΓΔ αρχίζει να αποκτά αγοραστικό ενδιαφέρον καθώς με την μέτρια σημερινή άνοδο +1,15( στις 802 μονάδες, στις 4.30 μμ) και τους μικρούς όγκους (45 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) σχηματίζει «ανοδικό τρίγωνο» ΧΤ αναστροφής με τρείς ανερχόμενους τοπικούς πυθμένες και μια έγκυρη, δύο ισοϋψών επαφών κορυφών, αντίσταση Τ στις 803 μονάδες την οποίαν αντίσταση αν σπάσει ανοδικά, τότε θα έχουμε ένα προκαταρκτικό σήμα αγορών έστω και αν βρίσκεται κόντρα στην καθοδική κύρια τάση.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 803,20 μονάδες, το ΤΧ θα αυξήσει οριακά την μετοχική του έκθεση αγοράζοντας 4000 ΙΝΤΚΑ και 300 ΕΕΕ.

Μετοχές

Ανοδικό είναι αυτή τη στιγμή το πλάτος της αγοράς με τα ¾ των μετοχών να φέρουν θετικό πρόσημο ενώ τρεις μετοχές, οι ΙΝΤΚΑ, ΣΕΝΕΡ και ΕΤΕ σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με μια μετοχή, την ΑΤΤ, που σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -3%.

Από διαγραμματική άποψη δύο μετοχές έχουν σήμερα αγοραστικό ενδιαφέρον, η ΕΕΕ που συνεχίζει μεθοδικά και χωρίς εντυπωσιασμούς την ανάρρωσή της  και η ΙΝΤΚΑ που πλησιάζει τον αγοραστικό της στροφέα των 1,65 ευρώ, ενώ πωλητικό ενδιαφέρουν έχουν οι ΑΤΤ που τείνει σε νέο χαμηλό ζωής των 7 λεπτών του ευρώ και η ΤΕΝΕΡΓΑ που πλησιάζει τον πωλητικό της στροφέα των 16 ευρώ.

Ο ΔΤΡ κερδίζει αυτή τη στιγμή +2% αλλά και πάλι, βρίσκεται στα χαμηλά των 440-460 μονάδων από το υψηλό Φεβρουαρίου 2022 των 750 μονάδων. Οι μεσοπρόθεσμοι επενδυτές για να εισέλθουν σε τραπεζικές μετοχές, απαιτούν περισσότερα σημάδια δύναμης πχ ανοδική διάσπαση των κορυφής των 484 μονάδων ή του ψυχολογικού ορίου των 500 μονάδων.

Θα επανέλθουμε αύριο πιθανόν κατά τις 4.00 μμ.

 

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text