Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Με την σημερινή (Τετ, 20/7/2022) άνοδο (+0,93%, στις 910 μονάδες, στις 4.10 μμ) ο ΓΔ θέλει να δείξει ότι ο θερινός πυθμένας έχει ήδη περάσει

Με την σημερινή (Τετ, 20/7/2022) άνοδο (+0,93%, στις 910 μονάδες, στις 4.10 μμ) ο ΓΔ θέλει να δείξει ότι ο θερινός πυθμένας έχει ήδη περάσει

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ενισχύονται σήμερα οι ελπίδες ότι μπορεί να πιάσει ο ΓΔ τις 900 μονάδες μέσα στο υπολειπόμενο καλοκαίρι, επίπεδο που έχουμε να δούμε από αρχές Ιουνίου.

Το «ανηφορικό τρίγωνο» μεταξύ των 780 και 804 μονάδων που σχημάτισε ο ΓΔ πριν λίγες μέρες, διεσπάσθη χθες ανοδικά και οι πιθανότητες είναι υπέρ της ανοδικής συνέχισης.

Αν ο ΓΔ διασπάσει ανοδικά και το κυλιόμενο Χαμηλό Κλείσιμο 20 ημερών που σε λίγες μέρες θα κυλίσει στις 820 μονάδες, τότε οι πιθανότητες ανοδικής συνέχισης θα αυξηθούν.

Προς το παρόν περιμένουμε περισσότερα σημάδια δύναμης από τον ΓΔ ώστε να εισέλθουμε στην αγορά. Και το πρώτο σημάδι θα είναι ένα δυνατό κλείσιμο του ΓΔ πάνω από +1,50%.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 818 μονάδες (+1,50%, λίγο δύσκολο για σήμερα), το ΤΧ θα αυξήσει την μετοχική του έκθεση από 43% σε 60% επί του κεφαλαίου του.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται τα 2/3 των μετοχών σήμερα ενώ 3 μετοχές, οι ΔΕΗ, ΑΛΦΑ και ΠΕΙΡ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με μια, την ΕΠΣΙΛ, που χάνει περισσότερο του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν αξίζει τέτοιο τίτλο σήμερα. Ο ΜΥΤΙΛ μόνο τραβά την προσοχή μας που σημειώνει κοντά στα χαμηλά έτους μεγάλη άνοδο +2,80% με μεγάλους όγκους 200 χιλ τεμαχίων.

Η μόνη μετοχή που πολιορκεί τον αγοραστικό της στροφέα – έγκυρη αντίσταση είναι η ΟΛΥΜΠ (στροφέας στο1,81 και τρέχουσα τιμή 1,80).

Οι τρεις αναφερθείσες μετοχές με την μεγαλύτερη σήμερα άνοδο, ΔΕΗ, ΑΛΦΑ, ΠΕΙΡ, δεν είναι ανοδικά trending, απλά αντιδρούν από τα πολύ χαμηλά επίπεδα που βρέθηκαν με το σημερινό κλείσιμο.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

 

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text