Αρχική | Χαρτοφυλάκια | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ διασπά σήμερα (Παρ, 22/7/22) ανοδικά το υψηλό 20 ημερών σημαίνοντας ενδεχόμενη αναστροφή μεσοπρόθεσμης τάσης

Ο ΓΔ διασπά σήμερα (Παρ, 22/7/22) ανοδικά το υψηλό 20 ημερών σημαίνοντας ενδεχόμενη αναστροφή μεσοπρόθεσμης τάσης

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Σήματα αγορών δέχεται σήμερα το μεσοπρόθεσμου ορίζοντα Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο από το σύστημα του «κανόνα 4 εβδομάδων».

Δεν γνωρίζουμε αν η τρέχουσα 20ήμερη, σχετικά ισχυρή, ανοδική αντίδραση +6,50% (από τον πυθμένα των 780 μονάδων των αρχών Ιουλίου μέχρι τις σημερινές 632 μονάδες) αποτελεί παροδική αναλαμπή της 5μηνης καθοδικής τάσης ή αν αποτελεί απαρχή μεσοπρόθεσμης ανοδικής τάσης τουλάχιστον μέχρις τις 900 μονάδες.

Σήμερα θα ακολουθήσουμε την εξής τακτική :

Το πόσο θα αυξήσουμε τις μετοχικές μας θέσεις θα εξαρτηθεί από τους εξής παράγοντες (κοίτα και βιβλίο Στροφέα, εκδόσεις Eurocapital, σελ 44-46, περί point system) : από το ποσοστιαίο μέγεθος της ανόδου του ΓΔ, από τον μέγεθος του τζίρου, από το αν έχουν λάβει ανάλογο σήμα οι ξένοι δείκτες με αντιπρόσωπο τον Nasdaq, και από την απομάκρυνση από τον μεσοπρόθεσμο πυθμένα (των 780 μονάδων). Το μέγεθος ανόδου του ΓΔ (+0,62% αυτή τη στιγμή 4.30 μμ) είναι μάλλον μικρό, οι τζίροι είναι αβέβαιο αν θα ξεπεράσουν τους μέσους τζίρους των 47 εκατ του προηγούμενου διημέρου, ο Nasdaq ναι, έχει δώσει ήδη ανάλογο σήμα ανοδικής διάσπασης του ΥΚ20, και τέλος, η απομάκρυνση από τον πυθμένα αρχών Ιουλίου είναι ok. Γενικά, πιθανολογούμε ότι το σημερινό σήμα αγορών θα είναι μέτριο ή λίγο κάτω του μετρίου. Ετσι, η σημερινή μας αύξηση έκθεσης θα είναι διστακτική, από 43% σε 50% έως 66%, ανάλογα των ανωτέρω επιβεβαιωτικών παραγόντων. Οι υποψήφιες προς αγορά μετοχές θα είναι οι, ΕΤΕ, ΕΕΕ, ΟΠΑΠ, ΙΝΤΚΑ και ΜΥΤΙΛ (δεν βρίσκουμε ισχυρές μετοχές αυτή την εποχή).

Αν η ανοδική τάση συνεχιστεί, στις 840 μονάδες (+0,80% από τώρα) έχουμε άλλο ένα επίπεδο αντίστασης που αν σπάσει θα ενισχύσουμε θέσεις.

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα κατά την ίδια περίπου ώρα.

 

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text