Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα (Δευτ, 25/7/22) να εδραιώσει την σημαντική, 50 μονάδων ή +6,50%, ανάκαμψη των τελευταίων ημερών

Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα (Δευτ, 25/7/22) να εδραιώσει την σημαντική, 50 μονάδων ή +6,50%, ανάκαμψη των τελευταίων ημερών

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητική για τους longs είναι η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με μικρή μεταβολή -0,20% (στις 828 μονάδες, στις 4.20 μμ) και με πολύ μικρό τζίρο (40 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο), να παγιώσει τα μεγάλα κέρδη +6,50% που πέτυχε από τις αρχές Ιουλίου (από τις 780 μονάδες) μέχρι σήμερα.

Θα στηρίξουμε την στρατηγική μας στην θεωρία των υποχωρήσεων : όσο ο ΓΔ δεν θα υποχωρεί κάτω του μέσου άξονα των 805 μονάδων του κυλιόμενου 20ημέρου, θα διατηρούμε ελπίδες ότι η αγορά έχει δει πλέον το χαμηλό 2022 και ότι έχει δυνατότητα και για τις 900 μονάδες του ΓΔ. Αν ο ΓΔ χάσει τι 805 μονάδες ή να το στρογγυλέψουμε, τις 800 μονάδες, τότε θα υπάρχει κίνδυνος, λόγω καθοδικής τάσης, να περάσουμε ένα δύσκολο καλοκαίρι σε νέα χαμηλά έτους κάτω των 780 μονάδων.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 55% με μετοχές και 45% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις. Σε αγορές θα προχωρήσει εάν ο ΓΔ σχηματίσει ένα αγκίστρι στην περιοχή των 830-840 μονάδων και ύστερα να το ξεπεράσει.

Μετοχές

Δεν έχουμε σήμερα ιδιαίτερα συμβάντα σε μετοχές. Οι καθοδικές είναι λίγο περισσότερες των ανοδικών ενώ μόνον μια μετοχή σημειώνει μεγάλη μεταβολή πέραν του ±3%, η ΙΝΛΟΤ που καταγράφει άνοδο +5%.

Οι μόνες μετοχές που τραβούν την προσοχή μας είναι οι :

ΙΝΛΟΤ που διασπά ανοδικά εμφανή στροφέα – υψηλό τριμήνου δίδοντας σήμα αγορών. Μόνο που αυτή η μετοχή είναι σχετικά αναξιόπιστη, με πλάγια κίνηση το 2022 και αρνητική καθαρή θέση στον ισολογισμό της.

ΙΝΤΚΑ : προσεγγίζει τον ελκυστικό στροφέα της των 1,79 ευρώ (τρέχουσα τιμή 1,76).

ΟΠΑΠ : αφού απορρόφησε άνετα πριν λίγες μέρες το γενναίο μέρισμά του, ανακάμπτοντας σήμερα πλησιάζει τον αγοραστικό στροφέα των 14,41 (τρέχουσα τιμή 14,31).

ΟΛΠ : απορροφά κατά τα ¾ το σήμερα αποκοπέν επίσης πλούσιο μέρισμα.

Κανένα νέο υψηλό ή νέο χαμηλό δεν παρατηρούμε σήμερα σε εμπορεύσιμη μετοχή (που έχει «μέση – ελάχιστη» ημερήσια εμπορευσιμότητα άνω των 10.000 ευρώ).

Θα επιστρέψουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

 

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text