Αρχική | Εταιρίες | Ξένες Εταιρίες | Η «τέλεια καταιγίδα» χτυπά και τις Big Tech

Η «τέλεια καταιγίδα» χτυπά και τις Big Tech

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Η «τέλεια καταιγίδα» χτυπά και τις Big Tech

Η «καταιγίδα» του τελευταίου τριμήνου, που σάρωσε και την αμερικανική οικονομία, επιβάρυνε ακόμη και τους μεγαλύτερους «παίκτες» του κλάδου της τεχνολογίας, όπως διαφαίνεται από τα εταιρικά αποτελέσματα που έρχονται σταδιακά στη δημοσιότητα αυτή την εβδομάδα. Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα της Meta, η οποία χθες για πρώτη φορά ανακοίνωσε συρρίκνωση των εσόδων σε τριμηνιαία βάση, ενώ παράλληλα οι προβλέψεις στις οποίες προέβη για τους επόμενους τρεις μήνες ήταν απαισιόδοξες.

Τα απογοητευτικά αποτελέσματα του τεχνολογικού γίγαντα αποδίδονται εν μέρει στην επιφυλακτικότητα που επικρατεί στον τομέα της διαφήμισης – με διαφορά την πιο προσοδοφόρα πηγή εσόδων της Meta – σε αυτό το κλίμα της οικονομικής αστάθειας, το οποίο προέκυψε μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Επίσης, η Meta υποστήριξε ότι η αδυναμία στα έσοδα είναι αποτέλεσμα της κανονικοποίησης στο ηλεκτρονικό εμπόριο μετά από την «έκρηξη» κατά την περίοδο των lockdown. Παράλληλα, μπορεί να αποδοθεί και στην άνοδο του δολαρίου, αφού οι πωλήσεις σε ξένα νομίσματα οδηγούν σε χαμηλότερα έσοδα σε δολάρια.

«Φαίνεται ότι έχουμε μπει σε μία οικονομική πτώση, η οποία θα έχει ευρεία επίπτωση στην δραστηριότητα ψηφιακών διαφημίσεων. Είναι πάντοτε δύσκολο να προβλέψει κανείς πόσο βάθος ή πόσο μέλλον θα έχουν αυτοί οι κύκλοι, αλλά θα έλεγα ότι η κατάσταση φαίνεται χειρότερη σε σχέση με πριν από ένα τρίμηνο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της Meta Μαρκ Ζάκερμπεργκ.

«Γονάτισε» η τεχνολογία

Από την αρχή του έτους, οι επιτοκιακές αυξήσεις και οι πληθωριστικές πιέσεις σφυροκοπούν τον κλάδο της τεχνολογίας. Ειδικότερα, η μητρική της Google, Alphabet, όπως και η Microsoft επίσης ανακοίνωσαν νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα τα αποτελέσματα τριμήνου, τα οποία ήταν χαμηλότερα από το προσδοκώμενο, χωρίς όμως να αποκλίνουν σε μεγάλο βαθμό. Η Microsoft δεν βρέθηκε σε τόσο δεινή κατάσταση, αλλά κατέγραψε την μικρότερη ανάπτυξη εσόδων από το 2020. Σήμερα, το μπαράζ των εταιρικών αποτελεσμάτων στις big tech κλείνει με την Apple και την Amazon, οι οποίες επίσης προβλέπεται ότι έχουν επιβαρυνθεί σημαντικά από το οικονομικό κλίμα.

 

Πηγή:moneyreview.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text